Minirecenze – Samsung Omnia W

31.12.2011

Práce, Recenze


Nová práce, nový mobil, nové auto….zase je o čem psát. Začnu mobilem. Po  nástupu do nové práce jsem dostal ne moc povedený HTC Touch Pro 2, který obsahoval snad tu nejstarší verzi Windows. Práce útrpná, ale věděl jsem, že máme dostat co nejdříve nové, tak jsem to moc neřešil a byl spokojený. Musíme mít v práci kvůli bezpečnosti OS Windows i v mobilech. Proč ne, vyzkouším něco jiného než Android. O Samsungu taky nic nevím, takže jsem byl v očekávání čím vším mě aparátek překvapí.

Celkem rychle jsem ho zprovoznil, musel jsem si teda založit Windows Live ID, což mě moc netěšilo, páč už jeden mám pro XBOX, ale tady musel být oficiální s pracovním emailem. No budiž. Mají další čárku. Takže hotovo. Pár údajů a už svištěl. Celkem mě to nadchlo. Už po pár pohybech jsem vše pochopil. To zní divně. Prostě jsem se s ním celkem rychle sžil a už jsem ho natrvalo vyměnil za svůj HTC Wildfire S. I když musím říct, že sám o sobě bych si Windows jako OS do mobilu nikdy nedal.

Pár věcí z Androidu co mi bude chybět:

1. Snadné nastavení mp3 jako vyzvánění, tady hrůza děs, aby člověk mobil vykuchal a znovu složil

2. Market s nepřeberným množstvím čehokoliv zadarmo, tady sice Market ano, ale platí se i za Angry Birds

3. Více úvodních obrazovek, tady je pouze jedna s dlaždicemi a další jen se jmenným seznamem aplikací

4. Navigace, tady velký kulový. Zadarmo pouze nějaké strašné GMaps a pak Mapy.cz, Zkusím sehnat Navigon – uvidíme

5. Mass Storage. Nemožnost se do mobilu kouknout jinak než přes ZUNE

6. Warez

K mobilu je aplikace ZUNE do PC. Celkem pohodová, nenáročná a přehledná věcička, která funguje. Natáhne si všechny obrázky, videa, hudbu jak z telefonu, tak z počítače a jednoduše lze cokoliv kamkoliv přetáhnout. Super.

Zajímavá pro mě byla absence vstupu na MiniSD kartu. Mobil má v sobě 8GB uložiště a nějakým způsobem to lze rozšířit na 20GB. Zatím nezjištěno. Po chvíli ale zjistíte, že MiniSD nejsou potřeba. Vše se přehodí buď v ZUNE, nebo přes Bluetooth. Tudíž MiniSD netřeba.

Jinak co se týká HTC Wildfire S, tak ho prodám. Mám kněmu hezký pouzdro, origo držák do auta, veškerý dokundamenty a rok a třičtvrtě záruku.

,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

6 Odpovědí k “Minirecenze – Samsung Omnia W”

  1. SMO Píše:

    Je to tak, jisté věci, které jsou na Androidu samozřejmostí na Windows nastavuješ strašně složitě, ne-li vůbec. Těším se až přejdu na Android. Jinak ať ti dobře slouží.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. Krabath Píše:

    Ahoj, Ježíšek přinesl synovi Smasung Galxy mini a moc se mu líbí. Je prý vcelku jednoduchý se s ním naučit a pro puberťáka to stačí. :) Takže Samsung asi nebude na tomto poli špatný produkt. :)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. Gyd Píše:

    Omnii W mám taky, moje dojmy jsem stručně sepsal: http://gyd.name/samsung-i8350-omnia-w-prvni-dojmy/

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  4. Marw Píše:

    Měl jsem android a přešel jsem na WM… na android marketu je sice mraky aplikací zadarmo, ale drtivá většina je balast k ničemu a je jen ztráta času je instalovat… na windows marketu je taky hodně aplikací zadarmo ale subjektivně kvalitnější… po měsíci užívání omnie w jsem velmi spokojen se systémem, i když některé drobnosti nejsou dotažené.. méně je někdy více… co mi ovšem vadí je výdrž baterie, ale to z velké části věc hardware..

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    JJ, taky se s ním už pomalu sžívám. Chybí mi jen pořádná navigace. Jinak vše OK.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  5. Ashgriel Píše:

    Samsung rozhodně nebrat ! Na vánoce jsem dostala samsunga a hned po dvou týdnech se musel reklamovat :(

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.