Syndrom VW Passat na dálnici

26.4.2012

Práce

Aneb jak je důležité míti Passata. V práci mám k dispozici služební vůz značky Škoda. Konkrétně Fabia 1,4 TDi. Takovej traktůrek, ale svoje si plní celkem svědomitě a tak můžu říct, že jsem s ním spokojený. Myslím si ale, že majitelé služebních passatů jsou daleko spokojenější. Vysvětlím.

Nejsem člověk, který by nějak výrazně porušoval dopravní předpisy, až na občasné telefonování za jízdy a sem tam nějaká ta rychlejší jízda. Ale body mám všechny, nesoutěžím. Každopádně znáte ten pocit, kdy jedete po okresce a před Vámi policajti. Srdce se ve mě zastaví a přemýšlím jestli jsem v předchozí dědině jel jak se patří. Podívám se jestli svítím a překontroluji pás. A i když vím, že je všechno OK, tak se mi stejně začnou míhat hlavou věci jako co by se stalo, kdybych o řidičák přišel, jestli mám lékárničku podle zrovna platné normy (v tom aby se prase vyznalo) a jestli jsem to včera s tím vínem nepřehnal. No a tohle se mi všechno honí hlavou a já jedu dál. Ale musím říct, že se v tu chvíli vůbec nesoustředím na jízdu. Pokud by tam byl přechod plnej důchodců, tak to do nich napálím a pá pá práce. Už jen lepení papírových sáčků.

A to píšu jen o okresce. Teď si představte, že naprosto stejnou fobii mám ve chvíli kdy vidím na dálnici jakékoliv vozidlo VW Passat bez označení firmy, jednojaké barvy. To je k posrání. Nemá to pro mě výchovnej účinek, spíš ten, že každý passat mi zkrátí život o jednu hodinu. Takže mi toho času tady už moc nezbejvá. Navíc mám pocit, že to ti parchanti, kteří tohle auto vlastní ví a jezdí jako prasata a čekají, že všichni uhnou. A já poslušně uhýbám, protože co kdyby to zrovna poldové byli a já jedu celých 140km/hod. A takhle uhýbám pokaždé, když se za mnou nějaký passat objeví. Zpomalím, ohrozím dvě tři auta za mnou a vedle mě. Poté co zjistím, že to policajti nejsou, tak zase vyrazím kupředu. Jedu si svých 145 a najednou další passat. Sakra to nebyl passat ale jetta. To už jsem z toho magor.

Dřív, když na D1 z Bna do Phy potkal člověk tohle auto jedno, tak teď není problém je potkat desetkrát. Už by jim mohla dojít nafta, protože jsem si vypracoval regulerní fobii a před jízdou přemýšlím o prášku na nervy.

,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

7 Odpovědí k “Syndrom VW Passat na dálnici”

  1. Radek Píše:

    Koukám, že existuje alespoň jeden člověk, co más stejné pocity jako já… Já se ještě pro jistotu ošahávám, zda mám doklady a přemýšlím, zda mi z nich manželka nevytáhla techničák.
    Jo hold asi nejsem ten otrkaný buran, kterých je na silnici fůra.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. Ondra Píše:

    Já sem na tom úplně stejně a občas tohle ještě podpoří dobře zaparkovaná felicie hned po vjezdu do obce.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. Jirka Píše:

    Po přečtení tohoto článku se mi snad vůbec neudělalo dobře.
    To jsou mezi námi i tací? Sami si za své fóbie můžete. Máte se chovat v silničním provozu tak, jak nám všem vyhláška určuje. Pak nebudete muset mít děs z nikoho a ničeho. Budete moci se opravdu soustředit na to na co se za volantem soustředit máte. Nebudete tedy muset nadávat na někoho, kdo má zrovna neobrandovaného Passata nebo Octavii, stejně jako dálniční policie.
    Jsem za volantem, myslím, docela často. Ročně najezdím bezmála 100.000 km. Jak k tomu příjdu, že takový pako se pustí do provozu i s takovými nervy. To je přeci zase opět v rozporu s vyhláškou!

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Aj jaj, doufám, že jste si komentář po sobě ještě jednou přečetl a trochu se za něj stydíte :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  4. miki Píše:

    Tohle se mi stává když jedu po dálnici a při výjezdu hnedka policajti.:/

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  5. Martin Píše:

    naprostý souhlas, vcelku pravidelně jezdím skoro celou českou D1 a je to o nervy… Vždycky minimálně dva vidím, jak někoho zrovna kasírují.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  6. ok Píše:

    nevim co bys delal, kdybys v praci dostal Passata :) bud by to s tebou seklo hned a nebo bys hodne rychle zmenil nazor.
    ja jsem si na nej dokazal nasetrit (jina barva nez policejni + kombik, ale stejne…), nejezdim jako prase (driv jsem byl i policajt, z velke nespokojenosti jsem odtud odesel, aby si nekdo nemyslel, ze je mam rad, nemam…)
    tenhle clanek me celkem dostal – kdyby dalnicni policie vyfasovala octavky, tak bys uz asi umrel, co?
    ze nepoznas R-kovyho Passata, to je jeste pochopitlene, ale jestli nepoznas Passata, ktery blika a ma tam i svitici napis STOP/POLICIE, to je fakt husty; pokud nejedou na majaky, tak musi dodrzovat predpisy stejne jako ty, takze doufam, ze jsem ti timto sdelenim prodlouzil zivot o par hodin, mozna dni…
    no a k ostatnim komentarum se nebudu vyjadrovat, rozumny clovek si sam udela predstavu.
    s tim jak kdo jezdi, to je na kazdem cloveku…, jezdim po D1 celkem casto, spis me udivuje, kdyz me ve 140 km/h predjizdi Fabia, Felicia – to tomu cloveku drzim pesti, aby se mu to nerozpadlo, naproti tomu znam a vidam lidi, kteri maji auta mnohem drazsi nez je Passat a ktere clovek i ve 120 km/h na dalnici musi predjizdet

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.