Proč už na agregátoru blogů nenajdete Objevit.cz

27.11.2011

Web

Bohumil Pavelka

  • Zdarec, koukám kolik je na agregátoru blogů tvých článků a zmínka o něm na objevit.cz žádná :-) Co to napravit?

  • Jirka Rostecký

    21 listopad

    Jirka Rostecký

    • Ahoj, a to tam nemáš všechny moje weby. Chtěl bych tam přidat i mladypodnikatel.cz a itcteni.cz. Na Objevit ti reklamu jen tak dát nemohu, jsem vázán počtem reklamních článků, které prodávám za 1500 Kč / kus, tobě jej dám za 500 Kč.

      Mimochodem, ohledně agregátoru jsem ti psal i dotaz o odkoupení. :)

      Pokud tam toho máš moc, odebírej jen toto:
      http://objevit.cz/clanky/feed/rss
      Nevim, jestli nebereš i rychlovky.

      Jinak, mám od tebe relativně málo přístupů. Když mi od tebe přijde za týden deset lidí, je to hodně. Dneska mi přišel jen jeden a to odsud:
      http://www.agregatorblogu.cz/author/mr-atsor/

  • Bohumil Pavelka

    21 listopad

    Bohumil Pavelka

    • Ahoj podnikateli, žasnu nad tvou snahou ze všeho vytřískat co nejvíc. Nevím jestli je to pro život dobrá vlastnost. Já toho nejsem úplně příznivcem. Budiž tedy. Agregátor ti samozřejmě neprodám. Nemá skoro žádnou finanční hodnotu, kdežto mě naprosto splňuje to co jsem od něj očekával a nechci aby se v tvých rukou změnil na další zdroj peněz. Ne že bych ti to nepřál, chraň bůh, ale vymysli a vytvoř si vlastní. Kapacity a nápady na to jistě máš. A právě jsi tedy svou neochotou oplatit službu přišel i o těch deset lidí, kteří k tobě přijdou. Vzpomeň si na časy, kdy i těch deset lidí na tvém blogu byl úspěch. Agregátor nemá ambice přinést spoustu návštěvníků těm kteří neplní web kvalitním obsahem. A uveřejňování PR leckdy úsměvných článků má ke kvalitnímu obsahu daleko.
      Články smazány a profil také. Škoda, měl jsi tam celkem 128 článků a byl jsi na špici. I ten nejmenší blog který tam mám byl ochotný protislužbu ve formě banneru či článku opětovat. Chápu že podnikatel tvého formátu si může dovolit o deset lidí týdně přijít, tedy už jedenáct. Přeji ti tedy vše co si přeješ a měj se.

  • Jirka Rostecký

    21 listopad

    Jirka Rostecký

    • Ahoj,
      tak to jsem opravdu nečekal, že poté, co ti nabídnu tak velkou slevu, kterou nenabízím nikde, se mnou takto vyjebeš. Na mně je možná vidět podnikatelská chamtivost, za níž se opravdu omlouvat nehodlám, na tobě je vidět neschopnost něco vyjednat a tím pádem neschopnost uspět. Pokud s každým jednáš tímto radikálním způsobem založeným na okamžitém smazání a ukončení „služeb“, tak ani o tom se nedá říct, že je to dobrá vlastnost. Škoda, že tě nenapadlo navrhnout nějakou formu spolupráci, která by vyhovovala oběma. Banner na Objevit.cz bych neumístil, ale na MladyPodnikatel.cz či ITčtení.cz nebo na nově zakoupený ITnavody.cz bych ho dal, jelikož tam těch 10 lidí uvítám.

      Je to škoda, ale já proč brečet nemám. Já přišel o deset lidí za týden, což ani pro mě není málo, ale ty si přišel o web, jež obýval špici tvého žebříčku a pokud je ten žebříček alespoň trochu objektivní a relevantní, tak si přišel o web s kvalitním obsahem, jelikož ho tvoji uživatelé ohodnotili nejlépe. Mně si vzal 10 lidí za týden, svým uživatelům, jichž není mnoho, si vzal dle žebříčku nejoblíbenější (nebo jeden z nejoblíbenějších) web.

      Nemám potřebu si z tebe dělat nepřátele. Dal jsem ti třetinovou nabídku, kterou jsem nikdy nikomu nedal (věřit si nemusíš), odbyl si mě způsobem, který mě nejspíš neměl potěšit, byť mě docela pobavil. Nemám ale potřebu se omlouvat za to, že nechci a nemohu umístit banner na nějaký web, který mně nic nepřinese, akorát mi umístěním banner zvýší počet externích odkazů, které garantujeme, vytvoří na webu další reklamní prostor, případně naruší harmonogram publikace PR článků, jelikož pro blaho inzerentů a čtenářů publikujeme maximálně 1 PR článek za týden a narušit si to tebou je pro mě prodělečné a těch 10 lidí mě 1500 Kč (respektive 500 Kč pro tebe) opravdu nestojí. Za to se omlouvat nehodlám a pokud v tomto vidíš něco špatného, tak je mi to líto. Nejsem nijak velký podnikatel, začínám a učím se, také se nikde jako velké kápo nevystavuji, ale bratříčkováním a odkazováním na web jen proto, že tě znám a fandím ti, mi do budoucna nepomůže a myslím si, že ani tobě.

      Mimochodem, kdybych chtěl ze „všeho vytřískat co nejvíc“, nejspíš bych na tobě nechtěl prodělat tisícovku, nabídl ti to za plnou, poslal ti náš leták včetně nabídky reklamních ploch a to na všechny weby, hned ti hodil sumu, za níž bych web koupil, nabídl bych ti další spolupráci (víc takových webů by na škodu nebylo) a rozhodně bych nešel s cenou dolů a sám ti nenabízel snížení počtu mých článků ;) Já jen, že to není logické, ale už se nebudu rozepisovat dál. Sám máš svůj názor a vyvracet ti ho bude zbytečné.

      Měj se hezky, přeji příjemný zbytek večera. :

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

14 Odpovědí k “Proč už na agregátoru blogů nenajdete Objevit.cz”

  1. SMO Píše:

    S egoisty se teď asi roztrhl pytel, bo co? :-) Není Jirka Rostecký něco jako Petr Šalda? Více na: http://www.pes502.cz/internet/exot-jmenem-petr-salda-doporucuji-ignorovat Jinak jsem to celý ze strany JR nějak nepochopil. Objevit nějakou dobu sleduji a tak vím že články stojí většinou za starou bačkoru. Neobsahují nic extra, obsahově jsou o tom co již většina inteligentních lidí ví nebo si přečetla někde jinde. Myslím si, že i návštěvnost není nijak veliká, aby JR navrhoval takové sumy. Jinak souhlasím se Sborezem a ztotožňuji se s jeho názorem.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. Ládín Píše:

    Já bych za to dal tak 4,50 pičo :)
    Někdy fakt těm lidem nerozumím. Asi jsem z jiného světa. Dobře jsi to vyřešil…

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. Neteyes.cz Píše:

    Já osobně jsem za agregátor velice rád a vítám ho.
    Ono je to těžké. Zastávám konzervativní názor, že v dnešní době, pokud chcete mít vysokou návštěvnost, musíte nabídnout buď warez nebo porno. Blogy ani jejich agregátory nevznikají pro to, aby měly 100 tisícovou návštěvnost a frčely na dedikáčích. Alespoň můj blog vznikl s vizí, že bude mít pár spokojených čtenářů, ty nyní mám, nepotřebuji nadutý toplist, nepotřebuji psát PR články – momentálně píši pro radost, i když bych byl rád, kdyby mi z toho taky něco jak se říká „káplo“, abych měl alespoň na provoz. JR je moderní podnikatel, který si jde za tím co chce, tentokrát to ovšem přehnal a jeho odpověď nebyla eticky ani věcně korektní.

    Nezapomeň a vylepšuj agregátor.
    Když kytka voní, včely přijdou samy.
    Indické přísloví

    S Pozdravem!
    Neteyes.cz

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  4. Ajvngou Píše:

    V článku chybí jedno důležitý vysvětlení. Co já vím, tak Sborez chce za přidání na agregátor na oplátku zmínku na onom webu. Kdybych to nevěděl, tak by mi Sborezova odpověď přišla divná a dával bych spíš za pravdu JR.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    JJ, jak říkáš. Jediné co očekávám je malá zmínka buď formou banneru, článku, nebo tweetu na twitteru. Někdo je ochotný a někdo prostě ne. Nevím, proč bych měl přivést byť jediného člověka na JR web, když má takovýto přístup. Navíc si o sobě fakt asi myslí, že AB přišel o nějaký vyjimečný web. Ano, měl nejvíce článků, ale kvalita odpovídá rychlosti, jakou články publikuje a to jsem to fakt omezil na jeden článek za půl dne. AB určitě o nic vyjímečného nepřišel. V hodnocení se taky myslím nedržel v první desítce. Je to….

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Nontrax Odpověď:

    Nebýt tohoto článku, tak ani nevím, že se něco jako poděkování (odkaz, banner, článek) očekává. Možná by to chtělo dát do emailu po registraci nebo přímo na web agregátoru.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Zase nepochopení. AB je můj soukromý web a s každým koho na web přidám kontaktuji s prosbou o zveřejnění. Zatím všichni v nějaké formě vyhověli. Kromě JR.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    Nontrax Odpověď:

    Každý web je něčí, soukromý už moc ne. Ale pokud to nefunguje automaticky a s každým si napíšeš, tak to potom jo. Z mého pohledu kolemjdoucího mi tam ta informace prostě chyběla. :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

  5. Ijacek.007 Píše:

    bohužel je to tak že dneska lidé spíše na obsah sázejí na jednoduchost a možnost výdělku a vydělávat nejde bez ústupku. Ja svuj blog piši pro radost a nemyslím si že by konkrétně muj blog měl nějakou informační hodnotu :-) přesto jsem agregator podpořil a myslím že podpořit projekt ve kterém se o Vás lidi dozvědí je minimálně slušnost. Né každý touto vlastností ale oplivá. Myslim že bez jeho rss článku se svět nezboří. Díky za článek které dovede lidem připomenout že ne všichni kteří na internetu publikují to dělají jen pro ukojení své potřeby a pro své návštěvníky.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  6. Sborez Píše:

    Jinak jsem rád, že máte stejný názor. Nejsem normální sám…

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  7. Krabath Píše:

    Proč si nějakou tu kačku na netu nevydělat, ale přímo to vyžadovat není dobrý. Sborez chtěl za uvedení do Agregátoru zmínku o něm, to si myslím je super věc. Takto se vlastně „my obyčejní blogeři“ podporujeme a pomáháme. Jirka Rostecký je už holt jinde. Třeba se z nás taky někdy stanou internetoví pracháči. 😀

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Doufám, že potom co se ze mě stane internetový pracháč se ze mě nestane pitomec….

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Krabath Odpověď:

    Ale to víš Sborezi, cesty Páně jsou nevyspytatelné. :)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  8. Atsor Píše:

    Jé, dneska mě na tenhle článek odkázal kámoš, ani jsem si ho nevšiml.

    Nevím, že bych si hrál na pracháče nebo co jsem to tu postřehl, ale spíš mě udivilo, že to někteří nepochopili. Hald z něčeho ty redaktory zaplatit musím a odkazem na zbytečný a nepřínosný web si moc nepomohu. Sice si všichni okamžitě myslíte, že chci peníze jen pro sebe a teď jsem za vodou atd, ale opak je pravdou. Já je potřebuji na to, aby web fungoval. Nikoliv na to, abych si jich sám užíval. Nemám pravidelný příjem jako někteří. Až budu, klidně budu dělat weby pro srandu a odkazovat na co budu chtít. Ale to je zbytečné říkat. S autorem tohoto webu jsem se nepohodl už v minulosti, byť jsem se snažil, s pár lidmi v komentářích rovněž. Rád přiznám chybu, lidi veřejně neurážím a ani nezveřejňuji jejich soukromé konverzace a nikde se ničím „nevychloubám“ (nemám čím), snažím se i problémy urovnávat a s lidmi si to normálně vyříkat a jít dál. Nečekám pochopení a zbývá mi jediné – děkuji za další reklamu (o smazání se prosit nebudu, nikam by to nevedlo). Hald se nemohu líbit všem… :)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.