Příprava na firemní PIM 2012 v plném proudu

26.4.2012

Práce, Sport

Tak už se to blíží. Už je to skoro za dveřmi a já se začínám docela těšit. Ale taky bát abych to týmu neposral. No co už uvidíme teda 13.5.2012, kdy si zaběhnu poprvé v životě firemní štafetový maraton. Nápad ve mě uzrál někdy koncem března, když kolegyně zmínila, že běhají každý rok, ale letos jim chybí pár lidí. Slovy dva. Tak jsem říkal, že to zkusím. Prvně byl plán běžet půlmaraton. Což je 5km na jednoho. Tak jsem říkal, že to dám určitě a velký maraton si nechám projít hlavou. Protože jsme se ale pozdě rozhodli, tak už jsme nestihli přihlášku. Já už každopádně začal zase běhat, což můžete vidět v bočním sidebaru, takřka na spodku. Takže rozhodnutí, jestli poběžím i celý maraton, bylo celkem jasné. Poběžím.

Ze začátku byly moje časy strašné, ne že by to teď bylo bůhvíco, ale už dám 10km pod hodinu, což byl můj plán. A jak to potom zaběhnu na ostro, to uvidí bůh a asi deset tisíc kolemstojících :-) Začal jsem hned od začátku běhat 10km a kotníky i kolena dostaly pořádně na prdel, ale jinak to nešlo. Pak si asi vzpomněly, že už něco podobného kdysi dělaly a teď už je to OK. Uběhnu to, udejchám to.

Náš plán je, zaběhnout celých 41,195km pod čtyři hodiny. Kolegové mi vytvoří svými časy pod hodinu prostor na desítce a já poběžím poslední úsek. Běžel jsem to zkušebně jen jednou a čas 01:10:29 nahrává tomu, že by jsme to mohli dát. Vzhledem k motivaci od kolemstojících, kapel a vůbec celé euforie z velké akce si myslím, že to dám určitě pod hodinu deset a o kolik, to uvidíme. Profil trati mi taky docela nahrává. Jsem zvyklý běhat s větším převýšením, než poběžím v Praze:

Můj úsek od třicátého kilometru je víceméně pořád z kopce. Až konec trati zpět na Staromák se zvedá, ale asi jen o 10 výškových metrů na 5km, takže vlastně rovinka.

Mapa trati. Proběhnu se kolem Vltavy. Snad bude hezky. Tak bych nějak chtěl bezvětří, 20°C, polojasno. Uvidíme, jestli se mi to splní. Na konci května pak bude vyhlášení v hotelu Hilton s nějakým tím rautíkem atd…. Kdo z Vás taky poběží?

Ještě odkaz na můj profil Sports Tracker.

,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

Ještě se nikdo neopovážil komentovat tento článek. Buď první.

Máš na tohle názor? Vyjádři se.