Spolupráce s Optifor.cz

1.1.2012

Práce, Wordpress


Minulý rok někdy v únoru jsem měl zvláštní telefonát. Volal mě nějaký pan Cikryt a že prý na mě dostal kontakt jako na odborníka ve WordPressu. To mě pobavilo. Rok jsem měl blog a pár úprav jsem tam udělal, ale odborník? Určitě ne. Ale nakonec jsem ho vyslechl a byla z toho spolupráce, kdy jsme spolu udělali tři kšefty s více či méně vydařenými projekty. Spoustu věcí jsem se učil za chodu a stálo to dost času udělat alespoň základní návrh webů, které Optifor prodal. Už je to nějaký čas, co jsem skončil z časových důvodů a od té doby jsem toho zase plno zapomněl. Kolikrát se dívám do rozhraní WP a přemýšlím kde se co udělá. Je to mazec, jak z toho člověk rychle vypadne.

Nebudu weby dávat do svých referencí. Na webech nenajdete ani zmínku o mě. Mohl bych sem dát screen třeba webu pro ČD, ale to by jste mi stejně nesežrali. Dám sem pouze screeny a odkazy na to, co jsem skutečně udělal.

Myslím, že weby určitě nedělají ostudu a budou ještě dlouho sloužit. Všechny jsou udělané na WP a na legálně zakoupených šablonách na Themeforestu. Byla to radost dělat a až na poslední kšeft, který teda podle mého mínění nestojí snad ani za ukázku, tak se dílo povedlo:

Grily Napoleon

Úplně první práce byla na webu Grily Napoleon, kde proběhlo urputné hledání šablony, neuvěřitelné trápení s umístěním obrázků a práce na formulářích pro každý typ grilu zvlášť. Výsledek byl na poprvé schválen a web krásně funguje. Spoustu času zabrala úprava kompatibility se staršími IE. To byl prosím porod, ale snad se všechno odladilo.

Ambruz&Dark

Web pro právnickou firmu. Původní stránky už nevypadaly zrovna, jak to říct, moderně. A tak jsme nastoupili a změna byla markantní. Odezvy na web jsou pozitivní jak od majitelů, tak od klientů, takže se dobrá věc podařila.

Wold War Two Heritage

Screen sem ani dávat nebudu. Věc jsem pouze začal a po vystřídání dvou šablon jsem to zabalil, protože Angličani prostě nevěděli co chtějí. Teď je web v podobě do které jsem ho z větší části dostal já, ale dodělán byl technikem z Optiforu. Nic co by se mi líbilo, ale líp bych to už asi nedal a klient je nakonec taky spokojenej. Snad. Byla s ním strašná spolupráce. Už nikdy víc.

Nedávno jsem s Romanem Cikrytem seděli na pivu a je to pohodovej chlap, viděli jsme se poprvé. Jinak jsme pracovali po telefonu. Bylo to fajn a doufám, že bude Optifor prosperovat a udělá ještě spoustu hezkých webu, aspoň tak jak se nám povedly grily a právníci..

, ,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

6 Odpovědí k “Spolupráce s Optifor.cz”

  1. Honza Píše:

    Teda to klobouk dolů. Já osobně mám programátora a kdyby mi někdo zavolal abych mu udělal web, tak do toho nejdu, protože vím, jaké je s tím trápení. Ale koukal jsem na ty weby a jsou dobrý, povedli se :)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Díky za chválu. Byl to porod, ale nakonec dobrý..

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. forest Píše:

    Když to vezmu globálně, tak je to dost zajímavý. To, jak se lidi najdou přes internet (určitě nejsi jediný případ) a dokážou spolupracovat, aniž by se viděli…Kždopádně si dokážu představit tu radost :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. Krabath Píše:

    JJ, Sborez je šikovnej, taky mi nejednou pomohl. Je to dobře udělaný.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  4. Ashgriel Píše:

    Pěkné stránky, ale myslím, že podobný templaty jsou volně ke stáhnutí (samozřejmě na wordpress) :)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    JJ, samozřejmě, ale prodávat free šablonu? Do toho se mi moc nechtělo a chtěl jsem aby to vypadalo fakt profi. A myslím, že se to povedlo. Díky

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.