Nejlepší free MMOFPS: Operation 7

9.10.2011

Hry, Nezařazené, Recenze

Nejlepší samozřejmě pro mně. V záplavě free her je jen těžké si vybrat tu pravou. Těžko poznáte v prvním levelu jestli Vás to bude bavit v desátém, natož pak v padesátém. Vyzkoušel jsem jich pár a vždy narazil na to, že tenhle NB jsem si nekupoval na hry. V plánu byl i nákup nového PC, což se ztrátou zaměstnání a pocitem nejistoty padlo. Po dlouhém hledání a instalování a mazání her, které jasně vykazovaly známky „nenáročných“ her, jsem našel tu pravou pro svoji sdílenou grafiku. Zdálo se, že se tak dlouho hledali a nakonec se našli a těžko se už opustí – moje grafika  Intel GMA a MMOFPS Operation7.

Hrál jsem i lepší, ale CS mě moc dlouho nebavilo a CombatArms jsou sice o trochu lepší, ale můj PC nestíhal. Neřekl bych, ale že hraním Operation7 jsem se dostal o level níž než CA. To určitě ne. Myslím, že OP7 má i ambice dostat se těsně za CA a minimálně s ním držet krok.

Hra spatřila světlo světa v roce 2009 a začátky provázely problémy s grafickou stránkou, padáním hry a to asi odlákalo početnou základnu ke konkurenci. Hra je založena na levelování postavy. Po vstupu do hry obdržíte do začátku 30000 Golds, což je platidlo ve hře. Mimo to si můžete zakoupit i FIAACash. Poměr 1Eur/1000FIAACash. Ze začátku si pořádně prostudujte fóra a možnosti zbraní. Investujte do zbraně, která je i dále rozšiřitelná. Já doporučuji AK-47, ale výběr je na vás.

Za FIAACash je možné si kupovat vylepšení. Většina věcí za FIAACash je stejná jako za Golds, ale některé vychytávky koupíte jen za FIAA. Boostery, obnovení zdraví, atd… Dá se v pohodě hrát jen za Golds. Nejedná se o žádný propadný rozdíl.

Ke hře existují dva servery. EU a World. Na World se vůbec nezalogujete a nestáhnete klienta. Musíte na EU verzi. Doporučuji sledovat České a Slovenské Fan stránky, které jsem vytvořil já a taky je plním obsahem. Nemá žádné velké ambice, pouze bych rád našel pár hráčů, které strhne OP7 jako mně a pokud by měli zájem o pomoc, nebo vytvoření klanu, tak budu jen rád. Pár českých hráčů tam je a i docela dobrých, ale klany nefungují a vzájemně spolu nekomunikují.

Členská základna hry není velká, přesto je vždy s kým hrát. Nesetkávám se s problémy ani kolem třetí ráno, takže v pohodě. Eventy ve hře jsou vyhlašovány docela často a není jich dvacet, ale vždy tak tři čtyři. Většinou se jedná o akce s násobením Golds a Exp. To jde pak postup lépe – tzv. Burning Events. Pak o nějaké ty ceny, ale o těch si mohou nechat nováčci jen zdát.

Jednou z věcí, čím se OP7 liší od ostatních je možnost vytvořit si svojí vlastní zbraň. Můžete ji sestavit z různých komponent z nabídky a vyladit si tak tu svoji pravou. Doporučuji si do začátku koupit nějakou std. a pak přemýšlet co dokoupit k ní, ale párkrát ve hře jsem potkal hráče se zbraní neobvyklou. To už chce nějaké zkušenosti a vyšší LVL. Dá se tak sestavit v podstatě cokoliv. Taky doporučuji u sestavení zbraní tlačítko Preview na odzkoušení. Taky projet Youtube a reakce na videa.

Teď něco detailů:

A nějaké to video ze hry:

,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

8 Odpovědí k “Nejlepší free MMOFPS: Operation 7”

  1. BB Píše:

    Hra nevypadá vůbec špatně. Já preferuji tento typ her (co se online hraní týče). Je fajn, že nemá tak vysoké požadavky jako jiné. Já začala u CS:S, kde se mi během přechodu (vylepšení) na orangebox značně snížilo FPS. Což mi dost pokazilo zábavu ze hry. Spravilo by to jen nové pc, tak snad se Ježíšek na vánoce smiluje 😀 Ale díky tomu jsem poznala CoD4 (líbí se mi postupovat na vyšší level) a to si nemůžu vynachválit. Tato hra se svým způsobem podobá oběma hrám, čili pro mě atraktivní. Že bych zkusila? ^^

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. SMO Píše:

    Asi takhle. Stahování hry (asi 900 MB) mi trvalo strašně dlouho, myslím, že snad celou noc. Pomalé připojení určitě nemám (2MB/s), je to podle mě tím, že se to stahuje záhadným P2P systémem. Doma mi to stáhnout vůbec nešlo, protože P2P sítě můj poskytovatel internetu blokuje. Po instalaci jsem se zaregistroval a spustil hru. Něco to zase asi pár minut stahovalo a pak se zobrazila černá obrazovka celá hra spadla. Více už jsem neměl náladu zkoušet. :-O

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Mě to šlape bez problémů, škoda. Pařím furt…

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. UCcz Píše:

    Proč nefunguje operation7.cz? Zrovna když se to chystám hrát 😀
    Podle toho co jsem viděl tak to možná vypadá lépe než Combat Arms takže doufám že budu spokojený jako s Combat Arms tak s Operation 7 😉

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  4. UCcz Píše:

    Možná mi to přijde i lepší než Combat Arms :)
    Akorát malo lidí :(
    operation7 . cz je zrušené?

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  5. Sborez Píše:

    Já to přestal hrát a nenašel se nikdo, kdo by to převzal. Tak je to ukončené a smazané. Doména je sice moje, ale nic s ní neplánuji. A na webu, který byl dříve o OP7 EU, tak je info o nové hře R.O.T., tak nevím jestli je ještě nějaká podpora. Já už to každopádně nehraju, ale pro mě to byla asi nejlepší hra kterou můj comp zvládl.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    UCcz Odpověď:

    Achjo, a jinou českou/slovenskou fansite neznám…. škoda že tam je málo lidí kdyby jich tam bylo více tak by to bylo na stejné úrovni jako Combat Arms….. A hraješ nějakou jinou FPS?

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Koupil jsem si XBOX, takže valím na XBOXu Ale Ajvngou má stránku o Combat Arms, tak zkus tam. Je asi lepší, ale náročnější na hardware. Na OP7 moc čechů ani slováků nebylo. A rozšířit se to moc nepodařilo.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.