Nová restaurace v Jihlavě – U Vypečeného čuníka

3.9.2011

Recenze, Rodina


Po krátké době jsme se zase s drahou manželkou vyvázali z rodičovských povinností a ubrali peněžence solidní peníz za solidní kus žvance. Po předchozích zkušenostech s restauracemi v Jihlavě to mohla být buď výhra, nebo další propadák jako v případě restaurace Nika Atrium. Doporučení jsme neměli žádné, přesto jsme to zkusili a nelitovali. Mám sice pár výtek, ale pocit z obsluhy, prostředí a jídla samotného to všechno přebil.

Restaurace se nachází v Jihlavě na rozmezí ulic Brněnská a Úzká. Přesně v místě, kde já měl nejoblíbenější kavárnu s těmi nejlepšími zákusky za dvacku. Škoda jí. Dělali výborné kafe a obsluha byla vždy skvělá. Nástupce v tom ale nezaostává.

Po příchodu vás přivítá milá obsluha, pěkné (snad nekuřácké, nikdo tam nekouřil) prostředí bez přehnané dekorace kdy prostory starého měšťanského domu dávají možnost nazvat restauraci staročeskou. Klenuté stropy, servírka ve vesnické sukni a halence, snad jen hudbu bych nevolil z rádia. Výběr z cca 15-ti jídel, kuřecí, vepřové, hovězí plus nějaká ta klasika českých hospod – smažáček. Občas jím taky nepohrdnu.

Vše vypadalo OK, takže jsme se dali do objednávání. Bez polívky samozřejmě, páč neměli francouzskou gratinovanou cibulačku. Ale to by se do staročeské hospody stejně nehodilo. Já si vybral Steaček z hovězí panenky s houbovou omáčkou s americkými brambory a osmahlou zeleninou. Jarka Vepřovou panenku s brusinkovou omáčkou a hranolky. Trochu jsem se zalekl tím „steaček“, ale nemusel jsem. Slečna se sice zapomněla zeptat, jak že ho vlastně chci, ale jsem držka plechová a následně jsem si řekl. Jídlo přinesli asi do 20-ti minut a vypadalo na talíři skvostně. Chutnalo ještě lépe. Číšník mi steak přinesl s malou omluvou, že se jim podařilo maso trochu více propéct a pokud nebudu spokojen, že ho udělají znovu. To je fér. Mě ale připadalo OK, takže jsem se do toho pustil.

Prvně asi mínusy:
1. Na steak by se lépe hodil steakový nůž
2. Prohodili nám přílohy, ale to nám zase až tak nevadí, stejně se dělíme
3. Brusinkovou omáčku si nepředstavuji jako brusinkový džem či kompot, bylo to sice dobré, ale..

Klady:
1. Super prostředí, milá obsluha a profesionální číšník
2. Jídlo skvělé, včas přinesené, hezky upravené
3. Ceny zajímavé a určitě srovnatelné s lepšími restauracemi v Jihlavě
4. Menu, kterým jsou v Jihlavě jedineční – Koleno, tatarák za 120,- Kč, žebírka
5. Výborné piccolo a Latte

Těším se až si tam budu moct dát menu, které mají na svém letáku a na webovkách, které jsou mimochodem příšerně statické a když píšu statické, tak myslím statické. Pouze jedna stránka s informací, že otvírají 10.6.2011:

To je trošku ostuda, ale to menu na fotce bych si fakt dal. Bohužel jsem v lístku nenašel nic co by se tomu podobalo, tak snad budu mít někdy štěstí.

Určitě restauraci doporučuji, patří k tomu lepšímu co v Jihlavě najdete. Další možnosti, kde se v Jihlavě dobře najíst:

Resturace u Tří knížat

Restaurace Buena Vista

Restauraci kterou určitě nedoporučuji: Restaurace Nika Atrium

, ,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

Odebírej novinky

Pokud chceš vědět o novinkách, tak se přihlas k odběru.

8 Odpovědí k “Nová restaurace v Jihlavě – U Vypečeného čuníka”

  1. Ajvngou Píše:

    Fotky fotky fotykykyky!

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Trochu představivosti pane. Nejsem tak vodrzlej abych si všechno fotil a tam mě to přišlo dost mimo.. Koneckonců si tam zajdi..

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. Honza Píše:

    ja se pridavam do tech bez predstavivosti :)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. Jana Píše:

    v restauracu U Vypečeného Čuníka jsem byla poprvé a naposledy, obsluha byla super, nekuřácká restaurace také body plus, ale jídlo bylo hrozné..maso bylo cítit, bramboráčky byli nedopečené…

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Škoda, nám tam chutnalo, vyzkoušej třeba Knížata nebo Buena Vistu. Tam naprostá spokojenost.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  4. Michal Píše:

    U Vypečeného Čuníka jsem nebyl ani nepůjdu protože jsem měl objednané pěčené kolena. Byl jsem je tam zamlouvat 2x, vdomění že jsem si myslel to klapne , tak jsem se hrubě sklamal. Nedokázali ani zalovat ani napsat že se na to vy…Nic by se nestalo ale oni nic. Druhý den jsem si přijel pro kolena a tma a tma. Všechny budu doporučovat ale tuhle néééé.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  5. hahaha Píše:

    Taky už krachnul MACHR !!!!! hahahahaha

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Tak to nemělo dlouhého trvání. Chtělo to asi vydržet déle a asi i vylepšit služby. By mě zajímalo co tam bude teď. Prostory jsou tam nádherný….uvidíme.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.