Potomci lidí – Children of Men (2006)

22.10.2011

Film, Recenze

Na tenhle film jsem narazil úplně náhodou při cestě z Prahy autobusem SA. Video před sedačkou se sice co chvíli restartovalo a v podstatě se na to nedalo koukat a ani jsem ho neviděl u sebe ale u souseda, ale film se mi z těch kousků co jsem zahlédl moc líbil. Takže volba byla jasná, přijet domů, „koupit“ si ho na wareznet.cz a večer ho sjet.

Co se nestalo, zvuk šel asi o 10 vteřin později než obraz, takže napoprvé smolík a stahoval jsem napodruhé. Povedlo se a tak jsem se obohatil o další z děl režiséra Cuaróna.

Představte si svět, kde se už více než 19 let nenarodilo jediné dítě. Chaos, policejní a vojenský stát. Děj nás zavede do chvíle, kdy umírá nejmladší člověk na světě. Co jsem pochopil, tak to byl pěknej parchant, přesto ho vzývali jako boha. Chvíli poté co hlavní hrdina Theo (Clive Owen) odejde z restaurace ho nějaká banda naloží do dodávky a unese. Potkává se tak se svojí bývalou láskou (Julianne Moore), která poté co splní svoji roli ve filmu a vysvětlí mu vše potřebné, zkape přesným zásahem do krku. Postupně přicházíme o více či méně důležité postavy snímku. Důležité je, že Theo a jeho svěřenkyně jsou stále živí. Theo má důležitý úkol. Dostat svoji svěřenkyni Kee, která je těhotná do azylu společnosti Human Project.

Je potřeba říct, že od začátku do konce je příběh naprosto jasný, vše se podaří a svět bude zachráněn. Ale ta cesta k výsledku je úchvatná. Akce střídá akci, kapky krve na kameře. Přímé zásahy, těla rozervaná granáty. Naprosto realistické záběry.

Je to zase ten z filmů, které bych mohl vidět vícekrát. Na CSFD má film hezkých 79% a nezbývá mi než dát za pravdu všem tamějším recenzím.

,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

Odebírej novinky

Pokud chceš vědět o novinkách, tak se přihlas k odběru.

8 Odpovědí k “Potomci lidí – Children of Men (2006)”

  1. Ajvngou Píše:

    Je to jeden z těch nejdementnějších filmů, u kterých jsem se zoufale nudil a prozradit, že všechno dobře dopadne taky není zrovna nejlepší, i když ona to je otázka, co ten konec vůbec měl znamenat. Z tohohle filmu jsem si odnesl jedno: N U D A (a ta scéna jak utíkají autem byl spis tragikomicka). Žádný vysvětlení pokud jde o to dítě. Motivace postav (všech) je padlá na hlavu. Jediná dobrá věc je jenom ta atmosféra a kamera. Jinak zdar.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. SMO Píše:

    Film Potomci lidí je můj oblíbený už od roku 2006 kdy byl natočený. http://www.csfd.cz/uzivatel/151063-smo/oblibene-filmy/

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. Miridia Píše:

    Potomci lidí patří k tomu zajímavějšímu na poli britských sci-fi filmů. Trochu s atmosférou jako ve filmu 28 dní poté.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  4. Lelkoun Píše:

    Sborezi, doporučuju ti stáhnout si VLC player – výborný přehrávač, který dokáže změnit načasování titulků i zvuku. Ušetří to spoustu času, zejména u blbých titulků (se špatně načasovaným zvukem se setkávám výjimečně).

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  5. Ládín Píše:

    mě se líbil…

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  6. Sborez Píše:

    Tak to je divnej asi jen Ajvngou, což už jsme teda asi věděli…

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Ládín Odpověď:

    Hlavně že se máte rádi :)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    To jo, teď jsme to zase stvrdili myslivcem….

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.