Café Restaurant B2B Jihlava

29.12.2012

Recenze, Rodina

b2b
Po dlouhé době (ale sakra po dlouhé době) jsme se s drahou chotí vydali objevovat gastronomii v Jihlavě. Jasně už to spojení dvou slov „gastronomie“ a „Jihlava“ je na hlavu postavené, protože si pořád myslím, že Jihlava je malé provinční městečko, kde chcípl pes a objevovat chutě a vůně lákavých jídel je potřeba ve vzdálenější Praze. No ale budiž, už v mých předešlých příspěvcích o možnostech v Jihlavě jste se mohli dočíst, že za opravdu dobré tipy se dobře najíst považuji restauraci Buena Vista a Tři Knížata. Určitě existuje i pár míst, kam bych nedoporučoval ani nakouknout. Po poradě s Ajvnem, který, byť bych to neměl zmiňovat, pro mě platí za vhodného doporučitele (třeba si to nepřečte, páč by zpychnul a Silvestra bych s ním nevydržel), jsme vzali útokem novou restauraci B2B. Web mají nádherný a na rozdíl od jejich hlavních konkurentů aktualizovaný a udržovaný a fakt super. Chlubí se tam spoustou věcí a tak nezbylo než restauraci navštívit a zjistit jestli nekecají. A musím říct, že tedy nekecají.

Jednu z nejpozitivnějších věcí, které na dnešním světě spatřuji je ta, že se konečně restaurace tohoto typu zbavují kuřáků, alespoň tedy uvnitř podniku. Protože neznám nic nechutnějšího, než to, když si dávám argentinský steak, který poctivě ležel, pak se houpal a pak byl přinesen na můj talíř a někdo mi k tomu u vedlejšího stolu hulí. Dobře, kdyby to byla Cohiba, dejme tomu, luxus k luxusu. Jenže on si zapálí upocenou Moonku a myslí si, že mu patří svět. Takže restaurace B2B je nekuřácká.

Je vkusně rozdělena do dvou částí, restaurace a kavárna, bohužel asi bez rezervace není možné si dopřát komfortu být v restauraci. Byli jsme ale pouze dva, takže jsme přijali místo u stolku pro dva v kavárně a nebyli jsme jediní. Stolky jsou dostatečně velké, takže jídlo u něj byla pohoda. Interiér, barvy, vybavení naprosto OK. Vše vkusně sladěné do zelené, hnědé, béžové a tmavě stříbrné.

Samostatnou kapitolou by měla být obsluha. Tu jsem nikde jinde v Jihlavě nezaznamenal. Musím říct, že jsem byl spokojený a po celou dobu mi bylo dáváno najevo, že já jsem jejich hostem a oni jsou zde pro mě. Já jsem přeci ten kdo platí a tak by to tedy mělo být. Po této stránce naprosto v pořádku. Nutno říct, že v cenové hladině, ve které se restaurace pohybuje by toto mělo být standardem. Na nic nespěchali ale byli vždy „po ruce“.

Teď tedy k jídlu a pití. Žena je v požehnaném stavu, tudíž nepila a já jsem držel basu. Jsem kádr. Vyzkoušeli jsme jejich domácí limonádu. O původu slova „domácí“ bych se trošku přel. Já měl zázvorovou a moc zázvoru jsem tam tedy neměl, manželka rybízovou, ta byla dobrá. Ale nemůžu se zbavit pocitu, že byla namíchána z koncentrátu, nebo z prášku. Pod domácí zázvorovou limonádou si představuji naprosto něco jiného, a pokud se někdo z Vás dostane do Malé Skály, doporučuji podnik Pizzeria Pietro Tomasso, kde tedy domácí skutečně znamená domácí. Na závěr u mě padlo kafe a to musím pochválit. Moje klasické Piccolo s mlékem bylo voňavé a krásně udělané s lehkou pěnou a výbornou chutí. Ne jako třeba Design Studio E112. A jídlo? Já si dal U.S.Striploin steak s gratinovanými brambory a omáčkou ze zeleného pepře, manželka steak z lososa na pyré z židovských brambor a kořenovou zeleninou. Pro hnidopichy, fotky jsem nepořizoval. Dneska už snad každý ví, jak by takováto jídla v takovéto restauraci měla být naservírována a připravena. Jako polévku jsme zvolili moji oblíbenou Francouzskou cibulovou polévku.

Klady:

1. Jídlo bylo na pohled lákavé, vkusně připravené a dle očí i chutnalo.
2. Steak jsem chtěl medium a skutečně jsem ho tak dostal
3. Losos byl s kůžičkou lehce „přiškvařenou“ na chips a výborně dochucený (vychucený)
4. I když jsme zvolili jídla, která by měla zaručovat nacpanost až přežranost, tak byla nakombinována tak, že jsme odcházeli s příjemným pocitem výborné večeře
5. Obsluha byla ukázková

Mínusy:

1. Na cibulačce jsem zvyklý na lehce osmažený kousek jakéhokoliv pečiva, nejlépe však francouzské bagetky. Tady jsme dostali kousek celozrné bagetky jen tak položené na polévce a co se nestalo, nasákly šťávu a byly takové rozňahňané.
2. I když je dnes zvykem dávat pyré pod maso a lehce ho rozetřít, i tak bych ho dal trochu více aby to nebylo pouze na tři sousta lososa a zbytek nebyl s ničím.
3. Omáčku ze zeleného pepře za příplatek!!!!!!! 35Kč (já vím, není to moc, ale i tak), jsem si představoval jinak než 5, slovy pět kuliček pepře, ve výpeku ze steaku a dochucený, sice výborně, ale to množství mne zarazilo. Jinde jsem zvyklý, že je to v ceně steaku, hlavně, když tedy platíme 355,-Kč právě za steak, a pokud si tedy připlatím, tak je toho tolik abych si ji užil.

Nakonec jsme ochutnali ještě Crème brûlée

Mínusy ale rozhodně nepředčily pozitiva, která jsme měli z návštěvy restaurace B2B a já s klidným srdcem doporučuji tuto restauraci vyhledat a užít si kousek vyšší gastronomie i u nás v Jihlavě.

Celkový účet: 890,- Kč

,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

5 Odpovědí k “Café Restaurant B2B Jihlava”

  1. Ládín Píše:

    Jsem si rikal, kdo to prvni zhodnoti, jestli ty nebo Ajv :)
    Kazdopadne o restauraci jsem docela dlouho nevedel, ale pred casem mi o ni chvalu pel kamarad… A dokonce blekotal i neco jako odvoz auta pro pijaky. Urcite planuji se tam taky vypravit.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. Ajvngou Píše:

    Odvoz opravdu mají. Jinak souhlasím se Sborezem a na tu cibulačku jsem zvědavej.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. Sborez Píše:

    Moje druhá návštěva v restauraci dapadla taky výborně. Dal jsem si mořského vlka na grilované zelenině, kolega hovězí kližku s bramborovým pyré a tu přirovnal k Polreichově. U dalších dvou kolegů proběhly panenky a byli také spokojeni. Takže úroveň obsluhy a dobrého jídla pokračuje…

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  4. Kalper Píše:

    Díky za tip, až dostanu chuť objevovat krásy jihlavských restaurací, vyzkouším ji. :)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.