Sluchátka na XBOX Steelseries Spectrum 5XB

9.2.2012

Hry, Recenze

To by jeden neřekl jak je dneska těžký něco koupit. To takhle obcházím obchody s elektronikou které současně prodávají i XBOX a ptám se po sluchátkách kompatibilních právě s touhle konzolí. A ono prd. Každej na mě koukal jak na pytel blech ale kloudný odpovědi jsem se nedočkal a už vůbec ne sluchátek. Ve speciálce JRC sice měli, ale jen a pouze základní headset, který já už ale mám a popravdě stojí za hovno.

Jediná možnost teda zbylo pořídit si je na netu, což je pro mě ta zdlouhavější varianta, páč když něco chci, tak hned a nechci na to týden čekat. Podařilo se mi na aukru zachytit dvě aukce. Jedna právě na Steelseries 5XB a druhá byla na Tritton AX-180. Tyhle dvě varianty na sebe naráží i v různých testech a mě se po přečtení pár recenzí více zalíbila možnost první. Takže jsem neváhal, domluvil jsem se s borcem a už je mám doma. Jsou plně kompatibilní s XBOXem, ale jsou použitelné i na PC a možná i na jiné konzole. Nemám možnost vyzkoušet, takže se držím toho, že jsem je kupoval na XBOX.

První dojmy jsou super.

Po vybalení jsem je hned přes USB spojil s XBOXem a 3,5 jagem k TV. Pak je tam ještě udělátko, který jsem připojil k ovladači a tradá. TV na plný koule, zážitek z hraní úplně jinde a dítě klidně spinká. Výhra.

Ještě jsem nevyzkoušel mikrofon, který je hezky ukrytý v levém sluchátku a když nechcete plkat, tak jde hezky zasunout. Doufám, že je citlivější než originál a nebudu muset u online hraní řvát na celej barák.

 

Myslím, že dobrá volba. Podařilo se mi sluchátka koupit i s poštovným za 1000,- Kč, což je myslím cena dobrá a snad budou dlouho a dobře sloužit.

Technické info:

  • Frekvenční rozsah sluchátek: 16 – 28.000 Hz
  • Impedance: 40 Ohm
  • SPL@1kHz, 1Vrms: 110 dB
  • Délka kabelu: 1 m
  • Jack: 3.5 mm
  • Frekvenční rozsah mikrofonu: 75 – 16.000 Hz
  • Citlivost: -38 dB
  • Impedance: 2K Ohm
  • AudioMixer kabel: 3.7 m

Asi dobrá volba, ne?

,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

3 Odpovědí k “Sluchátka na XBOX Steelseries Spectrum 5XB”

  1. arrow Píše:

    Čau,
    hele nevíš jesli je 3,5 mm jack kompatibilní například i s Mp3 nebo jiným hud. přehrávačem ??????

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Teď jsem to zkoušel na mobilu a je to OK, ten jack je připýchlej do TV, takže je to klasický výstup na klasické sluchátka. Odpověď zní ANO :_)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Bouk Odpověď:

    Ano fungujeto s mp3 mam je tez libovka

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.