Restaurace Buena Vista Jihlava

19.7.2010

Recenze, Rodina

Zdarec, tak už to byl rok. Rok co jsem Jarušku pojal za svoji právoplatnou choť. Hezký ne? Přesně 4. července 2009 na zahradě v Dolní Cerekvi. No byla to sranda. Užili jsme si to. Hodně jsme toho pojedli a popili. To já rád. Ten zážitek už nic nepřekoná. Každopádně oslava prvního výročí se tomu zdatně přiblížila.

Protože času je strašně málo, tak jsme se rozhodli, že si zajdeme na něco dobrýho k snědku. A pro mě je v Jihlavě pouze jedna restaurace, která si zaslouží to aby jsme tam s Jarkou slavili. A je jí Buena Vista. Jasně. V Jihlavě je spousta restaurací, dokonce u nás byl i Zdeněk Pohlreich. O tom víc píše Ajvngou zde a zde. Ale, pokud si přejete dát si netradiční jídlo v příjemné restauraci za zvuků kastanětů a španělky, pak je volba jasná. No, na druhou stranu si teda připravte větší obnos než v třetí cenový.

Takže neděle odpoledne, místo  činu Buena Vista. Řídil jsem a navíc jsem byl po flámu. Kámovi se narodil třetí syn – gratulace a moc pití. Takže k pití padly dvě nealko Mojita. Ocenil jsem je a ani mi tam nechyběl rumík. Byly skvělý. Jarča Americkou limonádu, trochu míň sladkou, ale jinak bez vad. Po dlouhém přemítání a obracení stránek v jídeláku, který přinesla sličná servírka jsem si vybral: Špikovanou panenku s orestovanými fazolovými lusky a slaninou. Jako příloha byly doporučeny Americké brambory se Sweet chilli omáčkou.

Po chvíli čekání jsem se dočkal. V restauraci nebylo moc lidí a tak příprava jídla opravdu nezabrala moc času. Opravdu pohled pro bohy. Celá panenka, fakt nekecám celá. Ne jak v restauracích jiného kalibru, kde pod názvem panenka je čtvrt panenky atd.. Krásně prošpikována chorizem a usazená na luscích s nádherně přismahlou cibulkou a slaninou. To já moc rád. V misce bokem brambory. Tak jsem se do toho pustil. Po prvním soustu mi bylo jasný, že tohle bude fakt nevšední zážitek. Bylo to jedním slovem úžasný.

Dělím se docela rád, páč mám kolem sebe lidi, kteří nezůstanou nic dlužný. Ale přiznám se, s tímhle se mi fakt dělit nechtělo. Jaruška si objednala kuřecí kapsu plněnou hermelínem a špenátem na vařené zelenině a jako přílohu – brambory se smetanou. Ochutnal jsem, bylo to fakt dobrý, ale pro mě nevýrazný. Mám rád jídla, ze kterých je cítit něco výraznýho a to moje panenka naprosto splňovala. Rozdělil jsem se, ale nerad. :-)Na konci jsem zatáhl účet va výši necelých 800 ká. Fakt to za to stálo.

Po tomhle gurmánským zážitku jsem si dal silné piccolo a byl jsem naprosto spokojený člověk. Krásná oslava prvního výročí. Děkuju Jaruško.

Takže já můžu tuhle restauraci jenom doporučit. Zdarec

Nakonec jen něco krásných rytmů od Buena Vista Social Club

, ,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

9 Odpovědí k “Restaurace Buena Vista Jihlava”

  1. Ajvngou Píše:

    ZDAREC!

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. Sborez Píše:

    Jo, zdarec!

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. Martin Píše:

    Kombinace sladké (thajské) chilli omáčky a amerických brambor, toho bych se leknul. Ale ve finále z toho stejně bylo h…o.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  4. Tomas B. Píše:

    Zdarec ! Díky za návštěvu naší restaurace a pozitivní hodnocení. Jen bych rád upřesnil, že „thajskou“ omáčku v Bena Vista určitě nenajdete, přesněji se jedná o Sweet Chilli omáčku, kterou si sami vyrábíme ze zeleniny atd. Budeme určitě rádi za každou další návštěvu a doufám, že budete opět spokojeni.

    Přeji mnoho dalších výročí s Jaruškou…….

    Tomáš Blažek, majitel restaurace BV

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  5. Sborez Píše:

    Omlouvám se, opraveno :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  6. Petriceck Píše:

    Já teda nevim, mě tahle hospoda přijde hrozně přechválená a vůbec nevim proč. Asi jen kvůli tomu interiéru, kterej se mi celkem líbí. Byl jsem tam třikrát a třikrát jsem odcházel s pocitem, že sem zklamanej. Když jsme tam byli naposledy, dal jsem si mojito, který nestálo za moc, určitě jsem už pil daleko lepší, tím myslím i v Jihlavě. Obsluhoval nás celkem i příjemnej (i když místama trochu dotěrnej) číšník, kterej si zapoměl zapsat jídlo dcery (bylo nás tam 8, takže se to ještě tak nějak dá pochopit, ale stejně je to pořád malá násobilka), takže jsme na něj potom museli čekat jak blbci. Jídlo samotný mě taky neohromilo, obzvlášť proto, že polovině z nás přišlo teplý a polovině skoro uplně studený, já jsem byl bohužel v tý studený části. Měl jsem panenku s omáčkou z lesních hub, hub jsem tam napočítal asi 3 a to s velkou dávkou fantazie. Abych úplně všechno nehanil, tak kafe bylo dobrý, krásný espresso s pěnou, ale ten zbytek mě fakt nenadchnul, ba co víc, zklamal. Při pohledu na účet mi vytanulo na mysl, kolik hodin musim prosedět v kanclu, abych si mohl zajít na takovejhle kus studenýho žvance a mojito s dvěma kouskama máty.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  7. ala Píše:

    Tak to s tebou Petriceck nesouhlasím,já na panenku do BV chodím dost často a hub tam dostávám celkem dost víc jak tři určitě.No ale pokavad srovnáváš Atrium a Buena Vistu,tak to pardon to se BV musím zastat.BV vaří z kvalitních surovin,né jak na atrium ty jejich hnusný mražený houby-třeba.Mojito lepší v Jihlavě?Kde?Zase na atrium?Bud rád,že nevíš z čeho se na atrium vaří a míchají koktejly,to by ses možná i divil.My už na Atrium nechodíme jen proto,že tam obsluha nestojí za nic prostředí je taky Parodie,JL hrůza,čistota-hrůza.Jinak každého názor.Hezký den a doufám,že se v létě s příznivcemi BV sejdeme na Mojitu na zahrádce pá

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  8. Miloš Píše:

    Není nad vlastní zkušenost. Za pár dní mám do Jihlavy cestu tak se tam stavím a pak dám vědět.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    JJ, určitě se ozvi, ať kladně nebo záporně…

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.