Logická hádanka – řešení domácí WiFi sítě

Mám už delší dobu problém se sítí. Občas se mi stane, že mi spadne připojení úplně a mám pocit, že nechodí na 100% jak by mohla. Nejvíc mě to sere na pracovním NB a na XBOXu, který jsou nejdál od wifi routeru. Proto se obracím na vás, zkušené generály v boji proti pomalému internetu a na kurvu řešení domácích sítí.

Shrnutí:

1. Připojení 8MB/s zajišťuje firma M-Soft Jihlava. Prostřednictvím vysílače, který mám od svého přijímače vzdálený cca 100m.

2. Přijímač mám standardní, který nám zapůjčil M-Soft. Je umístěn na domě mojí tchýně, který je od mého vzdálen cca 60m. Signál je veden do klasického routeru, který rozbočuje signál do NB tchýně a pak druhým kabelem vede ke mě do baráku. Jak píšu cca 60m kabelem. Ten je napíchnutej do wifi routeru D-LINK Di-524, který je umístěn u mě na půdě. Od obytných prostor je oddělen cca 30cm tlustou izolační vatou a sádrokartonem.

3. A tady se dostáváme k nákresu rozložení všech mých serepetiček, které chci mít připojené k síti a které chci navzájem sdílet. Od mého wifi routeru nevede žádný síťový kabel, alebrž vše je vedeno vzduchem.

4. Chci docílit toho aby jsem na své TV mohl sledovat pohodlně filmy nahrané na jednom či druhém NB. Prohlížet obrázky. Přetahovat obsah z firemního NB do soukromého pomocí sítě.

Obrázek:

Vysvětlivky.

NB mám dva, jeden v obýváku a jeden v pracovně. XBOX a TV mám u sebe. K WIFI routeru vede 60m kabel od routeru u tchýně. Kabel vede venkem a není nijak izolovaný.

Řešení?

1. Napadlo mě koupit routery do sítě, tzn. šířit signál prostřednictvím el. sítě (náklad cca 4000,- Kč)

2. Druhá varianta je přendat přijímač od tchýně na můj barák, tím by se mohl zlepšit signál. (celkem bez nákladů, pouze práce)

3. Přemístit wifi router D-Link na lepší místo. Nebo koupit lepší. (náklad cca 2000,- Kč)

4.

5.

6.

Nejlepším řešením by asi bylo od wifi natáhnou potřebný počet kabelů a napíchnout je přímo do serepetiček, ale barák na to nebyl připravený, takže bych musel různě vrtat do stropů a svádět kabely, což by nevypadalo dobře.

Očekávám nápady. Zvláště spoléhám na Ládínka. Díky moc ………

,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

8 Odpovědí k “Logická hádanka – řešení domácí WiFi sítě”

  1. Ijacek.007 Píše:

    1) variantu bych zamitl zařízení pomocí sítě přes rozvod 220 V známého pracují řekněme velice nepředvidatelně proto bych tuto variantu nedoporučoval.

    2 jako nejlepší variantu bych viděl změnu umístění routru d-link. Přesunout jej z půdního prostoru do místnosti kde je nejvíce zařízení. Doporučil bych stahnout onen kabel z pudy do obiváku tam umístit D-link aby mu překáželo co nejméně příček a překážek k co nejvíce připojným místum.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. SMO Píše:

    Souhlasím. Protáhnout kabel do obýváku k TV, kde umístit WiFi router. Bude to pak všude blíže. Ještě jeden dotaz. Z článku to není zřejmé. Signál vypadává nebo je pomalé připojení? Před vrtáním bych se ujistil jestli není problém v DLINKu, případně v celkovém připojení.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. JanRok Píše:

    Připojit k D-Linku sektorovou anténu s nějakým rozumným výkonem. Dá se pořídit do 500,- Kč. Sádrokarton a hlavně kov kolem něj tvoří docela dobrou klec.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    SMO Odpověď:

    … a bude Vám pak v i obýváku tepleji. :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  4. Ijacek.007 Píše:

    možná by si mohl napsat jak jsi se nakonec rozhodl to vyřešit

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Ještě čekám na další podněty… Uvidíme.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Kolik Odpověď:

    Jak to tedy dopadlo?

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.