Končím na ŠkoFINu

31.7.2011

Práce, Rodina

Bylo to trochu náhlé, ale trochu očekávané. Vzhledem k úsporným opatřením, které se neustále zavádějí již od minulého roku a díky novému jednateli jsem ukončil své působení na ŠkoFINu kde jsem trávil čas od ledna roku 2004.

Takže jsem si nového Golfa moc neužil. Škoda. Mohl bych tady spílat a nadávat na ŠF. Pojmenovat spoustu možností, které by mohli udělat místo toho aby mě vyhazovali, ale co už. To by nemělo cenu. Mohl bych i zviditelnit spoustu problémů, které ŠF provázejí. Ale asi by to nebylo ani loajální. Nechám si to na nějakou soukromou diskuzi s někým z mých známých.

Každopádně suma sumárum můžu říct, že jsem byl na ŠF spokojený a podobně zajímavé zaměstnání budu hledat jen velmi těžko. Na druhou stranu jsem možná rád, že volba padla na mě, protože moji kolegové teď z auta takřka nevysednou a to bych určitě nechtěl. Snad to vše přečkají v pohodě a zdraví.

Pracoval jsem na pozici, která mi umožňovala volnost a klid v podobě Home office. Pohoda, klídeček, který byl ale vykoupen ročním nájezdem kolem 60tis. km Což je dost. Tipuji, že mým výpadkem se roční nájezd kolegů zvýší na 75tis. km To už bych jezdit nechtěl. Za ty peníze tedy určitě ne. Tak doufám, že jim mojí mzdu alespoň částečně rozdělí, jinak to bude opruz.

Co dál? Teď „odpočívám“, není moc od čeho, ale přesto. Příští týden jedu na dovču s Ajvnem a pak se začnu po něčem poohlížet. Chtěl bych od září zase makat naplno a nelelkovat. Co kdyby se mi to zalíbilo. A sklony k tomu určitě mám.

S odchodem ze staré práce se vynořilo spoustu nových problémů, které jsem nikdy řešit nemusel: Auto, mobil, peníze (ty jsem teda řešil vždy). Se vším se budu muset popasovat.

První jsem vyřešil mobil. Udělal jsem si radost a po nekonečném bádání jsem si koupil HTC Wildfire S. Po pár dnech používání jsem zhodnotil koupi jako jedinou možnou. Samozřejmě bez předešlé varianty podobného modelu. Měl jsem LG GT500, který byl po roce používání na hovno.

Další věcí bude auto. Pokud neseženu práci se služebákem, pak bude nutnost. Zvažuji Fabii combi, nebo krátkou Octavii. Vše kolem 100tis. Uvidíme. Můj přehodný švagr mi na srpen zapůjčí manželčino auto (promiň Jani) a v září už musí být rozhodnuto. Tak uvidíme.

Do komentářů očekávám nabídky zaměstnání, které v základu nepůjdou pod 100tis. Páč nikdo jiný než vtipálci a CHK můj blog nečtou. Tak mi jen popřejte štěstí a doufám, že co nevidět něco najdu a budu tam spokojený, stejně jako jsem byl těch 7 let na ŠF.

,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

6 Odpovědí k “Končím na ŠkoFINu”

  1. SMO Píše:

    Vítej do klubu HTC. | A nechtěl bys dělat v IT? Myslím, že na to znalosti máš, tak proč to nezkusit.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Tady té práce zase tolik není, Jihlava je menší město, rád bych to spojil třeba i s marketingem, reklamou atd….

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. MrPierc Píše:

    Přeju ti, aby jsi sehnal práci co nejdříve. Hlavně takovou, kde nebude mnoho stresu a falešný kolektiv. Začátky v práci bývají těžké, protože se musíš vše znovu učit. Ale všechno je k něčemu dobré a je to další zkušenost. Problém je dnes sehnat pořádnou práci bez nějakého ale. Většina inzerátu pouze klame a po návštěve z toho vyleze pouze pozice nabízení nějakého produktu nebo dělat děvečku pro všechno za 12 tisíc.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. Ijacek.007 Píše:

    tak ti přeji hodně štěstí při hledání nového zaměstnání a pohodovou dovolenou

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  4. Ládín Píše:

    Je jasný že je to v řiti. A tuplem na jihlavsku…
    Je potřeba to brát jako příležitost. Někdy totiž může bejt změna osvěžující.
    Je potřeba se připravit že to „ono“ nemusí být už od září. A hlavně z toho netruchlit.
    Kdybych zakopl o nějakou pozici ohledně rekalmy nebo tak, dám samozřejěm vědět. Docela se dostanu do firem kvůli kopírkám. Ačkoliv nyní v létě je to slabší, jak všichni zevlujou. U nás nyní místo spojený s obchodem bohužel není…

    Tak nevěš hlavu, bude líp!

    Jo a taky tě vítám v Droidí rodině, HTC musela být v dnešní době jasná volba! :)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Díky. Něco se už rýsuje, tak uvidíme…

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.