Nové služební přibližovadlo – VW Golf 1,6 TDi

21.6.2011

Rodina, Zajímavosti

Něco málo přes rok jsem tady na blogu zmínil to, že jsem se stal hrdým majitelem vozu Škoda Yeti 4×4. A to už je minulostí, od dnešního dne mě můžete potkat ve vozidle novém. Z pár možností, které jsem dostal jsem si vybral vůz VW Golf Trendline v krátké verzi s motorem 1,6 TDi/77 kW.

Je to krok o stupeň níže. Yeti je pro mě nadále bezkonkurenční vozidlo a loučil jsem se jen s těžkým srdcem. Zvykl jsem si na něj. Na spoustu jeho skvělých vlastností. Ale protože jsem hračička, tak jsem neodolal možnosti a skočil do jiné třídy. Octavii jsem už jezdil, takže Golf byl pro mě jasnou volbou.

Protože jsem si ho přebíral teprve dnes, tak dokážu napsat jen první dojmy. A ty jsou veskrze pozitivní. Pro oživení vnitřku jsem zvolil sedačky v barvě Latte Macchiato:

Od motoru 1,6 TDi jsem neočekával žádný velký výkon, přesto mě v některých momentech překvapil. Je docela svižný, na dálnici je schopný akcelerovat i z 130 na 150 celkem pružně a není to žádnej lenoch. Posez je úplně jiný než v Yetim, ale zvyknu si. Zatím z něj lezu jak z tanku. Výhled z auta je skvělej, určitě lepší, než ve škodovkách.  Co mě příjemně překvapilo byla spotřeba. Při dnešní cestě z Prahy do DC (cca 140km), částečně městem, po D1 a pak okreskama, průměrnou rychlostí 114km/h jsem jel za příjemných 4,7 l/100km. A to se vyplatí, řekl by Horst Fuchs. Vzhledem k tomu, že vozidlo již obsahuje modul GPS je tato spotřeba více než pozitivní.

Jediný nedostatek, který bych opravdu vytknul je neuvěřitelně malý průměr věnce volantu. To mi fakt vadí, ale jinak je to vše OK.

Takže si přeju spoustu bezpečně ujetých kilometrů. To bych si fakt moc přál…….

,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

6 Odpovědí k “Nové služební přibližovadlo – VW Golf 1,6 TDi”

  1. SMO Píše:

    Ať najedeš mnoho beznehodových km.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. Ajvngou Píše:

    Na tý fotce je třídvéř, v reklamě vícdvéř, co máš?

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    JJ, zapomněl jsem uvést, samozřejmě pětidvéř.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. Krabath Píše:

    Ať tě autíčko doveze vždy do tvého cíle. A gratuluji k němu. :)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  4. MrPierc Píše:

    Kupoval jsi tedy nový a zakolik ? Když jsem hledal já ojeté auto, tak VW je strašně drahý. Je opravdu tak dobrý ? Jak je to s místem na nohy u volantu a u zadních sedačkách ?

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Jak jsem psal, je to služebák. O ceně bych nerad mluvil. Drží si cenu, ale myslím, že stejně jako třeba Octavia. Záleží co a kde hledáš. Místo u volantu i pro nohy je dobrý. Horší to je už s místem pro hlavu. Občas, když přejedu díru, tak se praštím hlavou o madlo nad dveřmi. V zadu je taky místo srovnatelné s Octavií. Kufr je mizernej, ale jinak zatím spokojenost a ta spotřeba, prostě super.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.