Správci osudu

2.8.2011

Film, Recenze

Na tenhle film mě navedl ve svojí úvaze SMO. Myšlenka o tom co všechno máme ve svých rukou. A zdali vůbec něco. Kam až jsme se v životě dostali a jestli je to všechno naším přičiněním, nebo tam nahoře někdo tahá za nitky. Kdyby to tak skutečně bylo, tak jsem se možná té výpovědi taky mohl vzepřít. Ale asi to tak nebude. Nebo já na to každopádně nevěřím. Myslím že v životě to funguje spíš podle Nezvratného osudu. Běž si kam chceš, dělej si co chceš, ale stejně neutečeš. Žádná možnost, že by se snad osud dal překecat a změnil nám tu cestu po které jdeme. Proto byl asi Nezvratný osud horor a Správci osudu Sci-fi. To bych řekl, že sedí.

Musím říct, že Matta Damona mám víc a víc rád. Myslím, že mě to přinutí, teď ve chvílích volna, podívat se na celou „ságu“ o agentu bez minulosti. A i ostatní filmy s ním jsou celkem dobré. Bych řekl.

V tomto filmu si zahrál politika Davida Norrise, který právě čeká na výsledky voleb do senátu. Díky jeho zkratu v podobě nahého zadku v novinách se jeho šance rovná nule a tak se na WC chystá na poraženeckou řeč. Potkává ale Elise (Emily Blunt) a ta se mu nesmazatelně vryje do paměti. Už v podstatě nedokáže myslet na nic jiného a politika jde do pozadí. Což se ale nehodí do plánu Správcům osudu, kteří pro něj připravili úplně jinou cestu. Cestu možná až do Bílého domu. Snaží se všemožně zabránit mu znovu potkat Elise, ale protože má Davida na starosti mladý anděl, který je řekněme trochu pako, tak to dopadá tak, že se mu Správci osudu musí odhalit a vše mu vysvětlí. David se s tím ale nechce smířit a poté, co se mu opět podaří s Elise setkat přichází rychlý spád akcí, kdy se oba snaží vždy vyjet z předem naplánovaných kolejí. A to by nebyla Amerika aby to nedopadlo dobře. Takže čekejte Happy End. Ale cesta k němu je protkaná akcí, skvělým střihem a hudbou.

Mě se to teda líbilo dost. Jarka z toho byla trochu rozpačitá, ale nakonec jsme usoudili, že to byl zážitek, který si klidně zopakujeme. Doporučuji

,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

Odebírej novinky

Pokud chceš vědět o novinkách, tak se přihlas k odběru.

3 Odpovědí k “Správci osudu”

  1. SMO Píše:

    Mám rád filmy, které nutí člověka k zamyšlení. Střílečky jsou sice pěkné a akční, ale dobré tak na odreagování. Se slovy: „Běž si kam chceš, dělej si co chceš, ale stejně neutečeš.“ nesouhlasím. Vše záleží na mě samotném, na mém rozhodnutí. Jediné co musíme je umřít, což je vlastně filozofie Nezvratného osudu. Jinak díky za zmínku.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. Ajvngou Píše:

    Jarka neví, co je dobrý. Chudák holka :)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. Krabath Píše:

    Nedávno jsem viděl tento film, dost dobrej. Jak jsem ale zmagořenej, že Mat Damon hrál v Bournově trilogii hodně akční postavu, čekal jsem, že i tady bude dělat něco podobného. Jenže ono by se to do tohoto filmu moc nehodilo. Takhle to bylo dobrý.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.