PARROT MKi9100

19.5.2010

Hudba, Recenze, Zajímavosti

Zdarec, další vychytávka, která mi pomáhá se na cestách nezabít je Handsfree sada Parrot Mki9100. Jedná se z mýho pohledu o nenahraditelnou věc. Handsfree prostě potřebuju. A tahle sada je zatím to nejlepší, co jsem měl možnost vyzkoušet. Po mojí zkušenosti s originální handsfree od Nokie a následně s vestavěnou originální Bluetooth sadou přímo od Škodovky z výroby je to jako pevná linka a mobil. Rozdíl tří tříd. Ani se nedivím, že výrobci vozů pomalu upouští od vyvíjení vlastních, zabudovaných HF sad. Volba nechat si dodavatelsky připárovat HF sadu od výrobců je určitě lepší i pro uživatele.

Výrobce nejen HF sad Parrot vzniknul už v roce 1994. Už? No jasně, protože rok 94 je pro výrobce těchto technologií totéž co pro výrobce dieslových motorů rok 1860. Stáli u vzniku HF komunikací.

Parrot MKi9100 je multimediální Bluetooth handsfree systém s OLED displejem. Je vybaven bezdrátovým dálkovým ovladačem, který je možné umístit kamkoliv na palubní desku. Součástí balení je i držák, který umožňuje ovladač umístit na volant automobilu a dovoluje tak řidiči obsluhovat všechny funkce sady MKi9100.

Mimo běžných funkcí pro telefonování jako přijmutí/odmítnutí hovorů, konferenční hovory atp. se Parrot MKi9100 chlubí funkcemi, jako je synchronizace telefonního seznamu, funkcí rozpoznávání hlasu s technologií Text-To-Speech (TTS), která umí převádět text na řeč pomocí elektronického hlasu.

OLED displej zobrazuje telefonní seznam, jméno volajícího, informace o telefonu (síla signálu, stav baterie). Menu telefonního seznamu je pro snažší orientaci doplněno hlasem. A nejen to. Hlasem se dá i vytáčet, bez toho aby jste kamkoliv cokoliv nahrávali. HF sada si stáhne kontakty z mobilního telehonu a systém TTS už se postará o zbytek. Prostě řeknete jméno tak, jak ho máte uložené a systém ho identifikuje. Nemá problém ani s klasickými českými jmény jako je Šálek :-) a ani nevadí, když ho máte uloženého jako Salek. Prostě geniální. A za zmínku stojí i vývody na připojení USB, 3,5 jack a připojení na iPhone.

Bližší info o HF sadě zde.

Krátké video o funkcích:

No prostě doporučuju. Skvělá záležítost. Zdarec

,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

Ještě se nikdo neopovážil komentovat tento článek. Buď první.

Máš na tohle názor? Vyjádři se.