Mobil LG GT500 Silver

Zdarec, po Yetim jsem se stal i hrdým majitelem nového tlf. Po předchozích zkušenostech, které jsem měl pouze s mobily Nokia jsem se rozhodl využít nabídky T-mobile a změnit značku. Jarča (moje drahá) má od LG KF750 Secret, což je naprosto vymakaná věcička pouze o rok starší než moje pětistovka. KF750 má tvrzené sklo a celá je z uhlíkových vláken. Prostě vesmírná technologie.

Zpátky k mojí GT500. Ne náhodou nese název slavného Fordu GT500 Shelby. Určitě má ambice stát se legendou. A stejně jako vlastnit Shelby je vlastnit tento mobil trochu raritka.Tento typ se začal vyrábět speciálně pro T-mobile v červnu roku 2009. Pyšní se 5-megapixelovým foťákem, 3″ displejem, možností připojit se k internetu i přes wifi, dále pak podporou geotaggingu – do fotografií je možné vkládat souřadnice GPS díky vestavěné GPS navigaci, atd…..

Jsem jeho majitelem od pondělí, takže na vzevrubnou recenzi je trochu brzy. Spoustu věcí ještě vychytávám, spousta z nich mi ještě uniká a pro některé funkce bych potřeboval aby měl návod k použití aspoň dvě stovky stran, protože podle mě je napsaný pro odborníky přes mobilní technologie. Ale přiznávám, že přechod z Nokie 6300 na GT500 je skok obrovský, přičemž jsem vynechal celou jednu generaci v evoluci. Ale já to zmáknu.

Na první pohled se mi stříbrná verze GT500 líbila, i když jsem chtěl původně verzi černou a pořád po ní pokoukávám, páč se mě líbí pořád o trochu víc. Trošku mě zklamala plastová schránka a bojím se společného nošení mobilu s klíčema. Výměnou krytů GT500 vybaven není a tak na něj musím dávat pozor. Obrazovka je provedená krásně. Velký display je dobře čitelný ze všech úhlů a systém kterým je mobil vybaven má excelentní reakci na dotek. Prostě paráda, žádné dlouhé čekáni při načítání menu, úpravě obrázků, nebo načítání a ovládání her.

Systém menu je více než podařený. Všechno je správně pojmenované a lehce dohledatelné. Nastavení intuitivní. Našel jsem vše co jsem potřeboval. Určitě tento mobil můžu doporučit i ženám, které si s technikou moc netykají. Problém je s připojením k počítači. Zkoušel jsem stáhnout nějaké prográmky vč. MobilEditu, ale nakonec jsem se musel vrátit k CD, které bylo dodáno s mobilem a na něm byl ne moc podařený prográmek LG PC Suite III. Asi třetí generace. No, musím říct, že nic moc. Neumí to kromě základních funkcí v podstatě nic. A tak pro mě bylo přenesení kontaktů a zpráv z Nokie 6300 na LG neuvěřitelný martýrium. Nakonec se mi to povedlo jen díky možnosti obou tlf synchronizace s Outlookem. Zprávy jsem vzdal, udělal jsem zálohu a budu doufat, že to někdy do LG dostanu.

Proč zklamal MobilEdit? Prostě proto, že nedokázal GT500 identifikovat. Asi mám fakt raritu. No, musím říct, že i když s tlf pořád bojuju, tak jsem s ním spokojený a boj je to rovný. Hodný jiné legendy v podobě Shelbyho. Můžu jen doporučit a budu se snažit projít foun tak abych třeba za měsíc mohl napsat plnohodnotnou recenzi, kterou jsem na netu nikde nenašel. Snad už GT500 plně ovládnu a snad to bude hračka.

Nakonec jen odkaz na hry pode rozlišení displeje a jedno video s recenzí, síce ne v čj, ale i tak v pohodě. Tak zdarec.

, ,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

4 Odpovědí k “Mobil LG GT500 Silver”

  1. Ajvngou Píše:

    Hned jak dáme drink, tak se na to kouzlo podívám

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. Martin Spišiak Píše:

    Zajímavý aparátek. LG již delší dobu (cca 2-3 roky) produkuje telefony, které se těší pořád větší oblibě uživatelů a to nejenom díky neokoukanému designu, ale i výbavě . Na první pohled z videa je evidentní že telefon disponuje kvalitním, dostatečně velkým displayem se slušným rozlišením. Barvy taky vypadají být živější a teplejší a tak obrázky, či videa dost potěší oko. Alespoň než si uživatel na telefon zcela zvykne. Určitě doporučím co nejdříve nalepit přiloženou ochrannou folii, protože dostatečně chrání povrch displaye a je na ní méně vidět otisky a šmouhy. K foťáku. Je jasné, že nepořídíš videa nebo snímky dosahující kvality jako u modelů SE Satio nebo Nokia N8, ale na zmiňovaném displayi budou vypadat stejně dobře a taky je tady pořád software na úptavu fotek :)
    Se operačním softwarem v telefonu LG jsem se potkal pouze jednou a postrádal jsem inteligenci, logiku a pořádek. Je to však jakási všeobecná deformace nás, majitelů Nokie, SE, či chytrých telefonů a věřím že si na něj již brzo zvykneš :)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. admin Píše:

    Ty jo, to je odpověď, určo tomu rozumíš víc než já, zatím si zvykám na něco jiného než 6300 :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  4. Martin Spišiak Píše:

    😀

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.