Počátek – Inception (2010)

13.7.2011

Film, Recenze

Milujete filmy, kdy si nejste naprosto jisti co je realita a co fikce? Jste zmatení od začátku do konce a i s koncovými titulky se cítíte, jako kdyby z vás chtěl někdo udělat blbce a že se mu to docela povedlo? Já ano. Šestý smysl, Ti druzí, Čistá duše atd… Pokud tedy ano, pak je tento film ušit přímo pro vás.

Tady tedy spíše než realita a fikce, sen či bdění. Film mě naprosto pohltil a i když nemám rád Leonarda DiCapria, pak v tomto filmu byl naprosto fenomenální. Role, která mu sedla a ze sladkého mladíka z Titaniku je pořádný drsňák a herec, kterému jsem sežral úplně všechno. Prostě film, který kromě čtyř Oscarů získal i moje sympatie, což je pro mě důležitější, protože třeba Černá Labuť mě nebavila ani trochu. Oscar není vždy Oscar.

A jak to dopadne? No jak to mám kurva vědět. Ještě teď mám v hlavě zmatek.

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) je zkušený zloděj, absolutní špička v nebezpečném umění extrakce: krádeže cenných tajemství z hloubi podvědomí během snění, kdy je mysl nejzranitelnější. Cobbova vzácná schopnost z něj učinila vyhledávaného hráče v zákeřném světě korporátní špionáže, ale také z něj udělala uprchlíka a stála ho všechno, co kdy miloval. Teď dostane Cobb šanci na vykoupení. Jedna poslední akce mu může vrátit normální život, ale jen pokud se mu podaří provést nemožné – počátek. Místo dokonalé krádeže musí Cobb a jeho tým specialistů zvrátit běh věcí. Jejich úkolem není myšlenku ukrást, ale vnuknout ji. Pokud uspějí, půjde o dokonalý zločin. Ale sebepečlivější plánování a odborná znalost je nemůže připravit na nebezpečného nepřítele, který nejspíš předvídá každý jejich krok. Nepřítel, kterého mohl čekat jen Cobb. Uznávaný režisér Christopher Nolan natočil mezinárodně obsazený sci-fi akční snímek „Počátek“, který vás zavede nejen na různá místa na světě ale také do intimního a nekonečného světa snů.

Určitě doporučuji.

, ,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

Odebírej novinky

Pokud chceš vědět o novinkách, tak se přihlas k odběru.

4 Odpovědí k “Počátek – Inception (2010)”

  1. Krabath Píše:

    Jak píšeš, nevěděl jsem od začátku do konce co se vlastně děje. Proto bych ze svého pohledu film hodnotil 7/10. Pěkný, napínavý, ale docela divný (tím myslím zvláštní). Mě se to však líbilo. A těch „pouze“ 7 je proto, že jsem právě nevěděl co se děje.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. Ajvngou Píše:

    „Oscar není vždy Oscar“ – a kdo to teda je, Karel? :)

    Inception je bomba a je právě pořád jasný, co se tam děje, jenom konec vás nechá trošičku na pochybách, zda i tohle nebyl sen.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Co ten smajlík? Že by už i ty? :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. Ijacek.007 Píše:

    jj souhlasim s tebou film jsem videl a užil jsem si ho :-) mé sympatie ma také

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.