Fórum na Agregátoru Blogů

17.8.2011

Web, Wordpress

Po kompletním předělání Agregátoru Blogů jsem se pustil do druhé fáze a tou je Fórum. Nevěděl jsem, jak ho chci stavět, jestli využiju jeden ze dvou schopných pluginů do WP (Simple Forum a Mingle Forum), nebo se pustím do instalace PHPBB. Nakonec jsem se rozhodl pro druhé řešení a na adrese http://www.agregatorblogu.cz/forum už naleznete nezaplněnou, ovšem funkční instalaci. Můžete se vesele registrovat a budu doufat v nějaký ten příspěvek do diskuze.

Očekávám od fóra hlavně možnost komunikovat o stále rozšiřujících se možnostech stavby webů na redakčních systémech, jako jsou WordPress, Drupal, Joomla. Mělo by plnit funkci poradní, kdy přebírám odpovědnost za rady ohledně WordPressu. Pokud budu vědět, tak rád pomůžu. Doufám, že se bude postupně zaplňovat odkazy na šablony, pluginy, scripty nebo další rozšíření jak redakčních systémů, tak samotných HTML.

Na českém webu existuje pár poradních „skupin“, ale dočkat se někdy odpovědi na nějakou otázku je problém. Toto fórum by mělo pomoci jak úplným začátečníkům,  tak i zkušeným pardálům. Jasně, že ne hned, ale  postupem času bych byl rád, aby zaujímalo přední pozici v žebříčku informačních portálů o CMS. Proč ne, prostor tady určitě je.

Řešil jsem problém, jestli dovolit na fóru warez. Nakonec jsem se rozhodl to neřešit a tak, jak to je na jiných portálech, přenést zodpovědnost na zadavatele příspěvku. Na serveru, kde se nachází web se žádný plugin, nebo šablona nevyskytuje, takže přijetím podmínek registrace si každý ručí sám za sebe. Pokud se tam něco takového objeví, já to mazat nebudu.

Rozhodl jsem se taky fórum „obohatit“ reklamou. Stejně tak jsem dal nějakou i na Agregátor Blogů a na svůj Blog. Moc nenadávejte a klikejte. Jsem bez práce, nějak si vydělávat musím. To byl fór. Smajlíka dělat nebudu, rozhodí mi to formátování.

Tak doufám, že se fórum rozběhne a přitáhne zase nové čtenáře i na AB, což pomůže i těm, kteří už tam jsou registrovaní. Další budu lehce přidávat, takže se tímto i omlouvám těm, kteří v předchozí verzi byli a teď se tam marně hledají. S většinou počítám, ale nestíhám. Tak trpělivost a jednou za čas mi napište zprávu.

,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

6 Odpovědí k “Fórum na Agregátoru Blogů”

  1. Ijacek.007 Píše:

    no přeji tvemu foru velkou návštěvnost a informační hodnotu :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. Ijacek.007 Píše:

    tak jsem se tam zaregistroval škoda že nejde používat jeden učet ale to je vcelku jedno , hele a neplanujes tam dat ještě téma jako pokec nebo co se jinam neveslo kde by se dalo diskutovat nad blbostma ? :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Plánuju, až tam bude víc lidí a třeba se přihlásí někdo, kdo by byl ochotný s tím trochu pomoct. Jeden účet šel používat u Simple Forum, které je integrované v šabloně, ale to se mi nelíbilo a trochu to blblo, proto jsem to vyřešil PHPBB

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. Krabath Píše:

    Už jsem reglej a něco jsem napsal. :)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  4. SMO Píše:

    Zaregistroval jsem se a napsal první příspěvek. Spíše jsem ho opsal z mého blogu. Až budu psát v blogu článek o WordPressu, dám do fóra odkaz nebo i celý text.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    OK, díky za účast…

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.