Sumo Paint – „Photoshop“ online

4.11.2010

Grafika, Web

Při procházení webem se mi podařilo natrefit na zvláštní, ale hojně navštěvovanou stránku s online grafickým editorem. Pro mě je to trochu nepohodlné pracovat v grafickém editoru na webu, ale myslím, že se k tomu všichni stejně blížíme. Časem nebudeme potřebovat TB disky, externí disky, nedejbože DVD se zaručenou životností 160 let od vypočítavých čecháčků. Všechny aplikace budou dostupné přes webové rozhraní a my se prostě jenom přihlásíme do svého disku někde na serveru v Číně, nebo v Indii. Vybereme si obrázek a přihlásíme se do aplikace Sumo Paint. Tam provedeme veškeré editace, stejně jako by jsme je teď provedli v PC a zase si obrázek pěkně uložíme na disk v Číně. No takhle to jednou bude.

Každopádně, ti z vás, kteří už se těch časů nemůžou dočkat, tak Sumo Paint nabízí jedinečnou možnost začít už dnes. Nikdy jsem o tom neslyšel, nikdy jsem to nepotřeboval a pravděpodobně to ani nevyužiji, ale třeba se to někomu z vás bude hodit. Takže oč jde?

Něco už jsem předeslal. V podstatě se jedná o grafický editor ve Flash Playeru, který si pouhým kliknutím otevřete a v novém okně na vás vykoukne v podstatě věrná kopie rozhraní Adobe Photoshopu. Takže my co jsme na něj zvyklí se poměrně rychle orientujeme. Aplikace nabízí spoustu různých nástrojů a třeba tenhle odraz obrázku jsem vytvořil na jedno kliknutí – Filters-3Deffect-Reflection a je hotovo. Jednoduché jak facka. Tohle by vám v PS zabralo aspoň pět minut. No možná ne, ale tady to jde určitě rychleji:

A to v tom vlastně vůbec neumím pracovat. Myslím, že pokud by do toho člověk proniknul, tak by toho dokázal namalovat spoustu.

Jinak samozřejmě, jak už to na webu bývá, není všechno zlato co se třpytí – za pouhých 19$ si můžete pořídit variantu Sumo Paint Pro, která nabízí dvakrát tolik funkcí a možností jak naložit s vaší kresbou, nebo s obrázkem. Ale nutno říct, že i v základní verzi se jedná o zajímavý nástroj. Pokud se zaregistrujete, tak dostanete možnost si ukládat obrázky i do vašeho účtu. Zajimavá věcička. No a kdo v tom prostě nechce tvořit, tak by se tam měl přece jenom podívat, už jen kvůli databázi obrázků ke stažení zadarmo a bez vodotisků. A že jich tam panečku ale je!!!!! Úvodní obrázek je taky odtud.

A ukázka jak se dá se Sumo Paint tvořit:

, , ,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

Ještě se nikdo neopovážil komentovat tento článek. Buď první.

Máš na tohle názor? Vyjádři se.