Google Doodle – dekorace loga

29.11.2010

Grafika, Web

Používáte jedničku nebo dvojku v ČR? Jasně že jedničku a tou je Google. Myslím tím vyhledávač, který využíváte pro každodenní práci a zábavu. Mě připadne rychlejší, přehlednější a hlavně jde kupředu. Spoustu nových vylepšení jako je Google Instant nebo s ním spojený Instant preview. Samozřejmě stejně početná skupina zastánců Yahoo nebo Seznamu bude oponovat. Můžete. O tom už byly napsány stohy. Já bych se teď chtěl ale věnovat něčemu jinému a to jsou kresby spojené s názvem Google. Dlouho jsem si toho nevšímal. Občas se mi u slova zobrazil nějaký jiný obrázek a já po tom začal pátrat. Oč se tedy jedná?

Google Doodle je aktivitka, která vznikla roku 1998 jak jinak než náhodou. Původně zdobila logo Google jen při vyjimečných událostech. Dnes už je zcela běžné, že při té nějaké slávě kdekoliv na světě, se logo tématicky „převlékne“. Google je obrovská firma, tak proč nenajmout pár skvělých designérů, kteří budou pracovat pouze na Google Doodle? Opravdu to tak je a existuje oddělení, které má na starosti pouze to. Co říct – Amerika.

Mě se to každopádně líbí a něco podobného postupně vídáme i u jiných vyhledávačů. Pár Doodlů jsem našel i pro nás čechy, na ukázku dvě uvádím . Jedno pravděpodobně nachystané pro případ naší výhry na MS ve fotbale v Africe (Ha, ha)  a druhé jako oslava data narození Vlasty Buriana:

Je to fajn, když si takový gigant, jakým Google je, vzpomene na malou a ubohou Českou Republiku.

A jak se k těmto obrázkům dostat? Jednoduše, jako vždy. Stačí do pole pro vyhledávání nezadat nic a kliknout na „Zkusím štěstí“ nebo v anglické verzi „I’m feeling lucky“. Nebo pod tímto odkazem. Tak koukněte a těšte se na další.

Jak to tak už bývá, tak poslat svoje logo můžete i vy a rozšířit tak řady grafiků, kteří se na tvorbě podílejí. Zkuste štěstí. Stačí odeslat svůj návrh na: proposals@google.com Tak hurá na to.

, , ,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

Jedna odpověď k “Google Doodle – dekorace loga”

  1. Lionel Píše:

    Loga Googlu na přední stránce (vyhledávače) mi připadají originální, výstižná a umělecky hezky dekorativní, některé s abstraktní odezvou.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.