Omyl jménem – Facebook profil kapely Wohnout

2.11.2010

Hudba, Web

Zdarec, tak jsem se zase nechal napálit. Nejsem si vlastně jistý kým. Jsem uživatelem Facebooku, kdo není. Přidávám si do oblíbených stránky, kdo ne. Tuhle jsem si přidal officiální sajtu Wohnoutu. Říkal jsem si, super. Pokecám s klukama a když bude nějakej koncík tady v okolí, tak o tom budu vědět. Budu informovaný fanoušek kapely Wohnout. Měsíc sladkého nevědomí. Zprávy typu: „Blížíme se pomalu počtu 4000 fanoušků za jeden měsíc :-) Pozvěte nějaké své kámoše, pomohlo by nám to;) Díky!“ a „Náročný víkend plný ježdění je za námi a teď se všichni soustředíme na koncert tuto středu v pražském Retru, kde budeme za účasti hostů křtít naši bestofku! A možná dorazí i Rayda….:-)“ mě udržovaly v domění, že skutečně čtu příspěvky napsané jedním z kapely. A že by to od kluků Wohnutejch byla oběť, kterou by tedy pro nás – fanoušky udělat mohli.

Ale ouha. Všechno je jinak. Když totiž najedete na jejich profil a podíváte se na záložku „Informace“, tak letmým pohledem zjistíte, že kromě oficiálních www stránek je tam odkaz na jakousi společnost Social Visage. No, jsem klikal, takže jsem si zase jednou kliknul a tenhle klik mě stál dobrý pocit. Dostal jsem se totiž na stránky společnosti, která podnikatelům slibuje vybudovat komunitu uživatelů na Facebooku. Prostě jí zaplatíte obnos peněz – začínají na 499,-/měsíc a oni Vám vytvoří profil, spravují ho, šíří ho a reklamují. Nachytají spoustu fanoušků – až je komunita dostatečně velká na to aby dokázala vydělávat. O nic jinýho nejde. A jedeme dál…….posíláme info o koncertech, sdílíme odkazy z Youtube, představíme nové triko – on si ho někdo koupí atd.

Byl jsem podveden!!!! Ale asi je to v dnešní době normální. Nepochybuju o tom, že všechny kapely se nechávají zastupovat, tvořit image a reklamu. Ale tímto způsobem? Někdo cizí píše jejich jménem a balamutí fanoušky, že to skutečně napsali Wohnouti? To je i na mě moc. Jdu projít všechny skupiny na FB a uvidíme.

Jelikož jsem na Wohnoutech trochu hudebně dospěl a mám ty kluky wohnutý opravdu rád, tak si jejich profil nechám a nechám se dál slastně balamutit, ale trochu u mě klesli. Na závěr jen ochutnávka jejich muziky, která je samozřejmě všem Vám dobře známá. Zdarec.

, , , ,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

Odebírej novinky

Pokud chceš vědět o novinkách, tak se přihlas k odběru.

16 Odpovědí k “Omyl jménem – Facebook profil kapely Wohnout”

  1. secoro Píše:

    Kruci, ze bych taky rozjel podobnej byznys 😀 Facebook proste miluju, tech moznosti, jak si privydelat 😀

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Taky jsem o tom přemýšlel, dáme to do kupy. Nasadíme o stovku nižší cenu a vys….. se na práci :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Krabath Odpověď:

    Ahojda, jdu do toho s váma. Možná by to mohl být dorej kšeft. Kdybychom se do toho pořádně dali, tak by tp mohlo sypat.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. MrPierc Píše:

    Kapela na šňůře – hodně povedená. Nikdy jsem jí neslyšel, ale hudba i klip za 1 !

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Jedna nej. Z těch jejich prvních stojí za zmínku první klip Banány, nebo Rayda, Blázni, Pedro se vrací. Prostě pro mě srdcovky. :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. MrPierc Píše:

    Ty ostatní znám a viděl jsem Wohnout i 3x naživo. Ale tuhle písničku jsem opravdu slyšel poprvé. Jak se do sebe vždycky pustí a pak my nic, my muzikanti :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Jo hrajou to dobře. Duo Egon je taky super :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  4. Ládín Píše:

    Vratnej, pedro se vraci, to nejlepsi!! Jako ze fakt! No ale k clanku, na facebooku nejsem a nebudu. (to k otazce Kdo ne?) Moje transparentnost je myslim dostatecna na webech. Nedelam si iluze, pocetne sluzby googlu me zerejme zneuzivaji k reklame mnohem vic nez tebe par skupin na facebooku. Nicmene to ukazuje jak je takova sluzba velmi zmanipulovatelna a nedomyslena – narozdil od googlu ktery slibuje necinit zlo – facebook pohani zlo. Zaverem bych popral co nejmene falesnych skupin a doufej ze se jednoho dne nestanes timto zpusobem napr. volicem KSCm :)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    No s KSČM to mám v hlavě vpořádku. To nehrozí. Jinak funkce Facebooku nahradila pro mě službu spolužáci. Jinak nic.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  5. apin Píše:

    Vlastnit profil na stupidbooku je takový veřejný důkaz neskutečné hlouposti a stupidity, taková vizitka hlásající jsem tupá ovečka a jeden z milionů blbců, co odkliknuli podmínky používání aniž by si je přečetli (protože kdyby si je přečetli, nikdy by je neodsouhlasili)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Á pán je zřejmě odborník na všechno. No nevadí. Jen prosím pokud chceš nadále urážet mě nebo nějakého jiného návštěvníka tohoto blogu, tak sem prosím nelez. O komentář s tvým stupidním názorem na FB nestojím. Pokud se ovšem zdržíš urážlivých komentářů, tak tě vítám :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  6. Ajvngou Píše:

    2APIN: „důkaz neskutečné hlouposti a stupidity,“ čili hlouposti a hlouposti?

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  7. Shava Píše:

    Hele kámo, zrovna Wohnoutům spravuje profil borec jménem Daník, kterej je jejich kámoš, jezdí s nima na koncerty, prodává céda, točí záznamy, fotí atd. Žádný cizák to není, má skvělou práci, dělá pro socialvisage a přitom pro svou oblíbenou kapelu.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Já nepopírám, že to může být jejich kámoš, ale pořád je to placená služba a to se mi na tom nelíbí. Ale už jsem to překousl…

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  8. Daňýk Píše:

    Ahoj,

    právě jsem si přečetl tvůj příspěvek (omlouvám se, že mi to trvalo dva roky) a moc nerozumím, co ti vlastně vadí víc?

    a) To, že Facebook Wohnoutům spravuji a nehraji v kapele?

    b) To, že Facebook Wohnoutům spravuji za peníze?

    c) To, že Facebook Wohnoutům spravuji za peníze a ke všemu nehraji v kapele?

    Vysvětlím ti situaci. Social Visage (asi je zbytečné tomuhle seskupení říkat firma) spravuje profily hudebních skupin, festivalů, klubů, firmám atd. Co je tedy špatného na tom, že za to bereme peníze?

    Co je špatného na tom, že dokážeme kapele čistým způsobem vybudovat a vést komunity fanoušků? Co je špatného na aktivitě, kterou vytváříme? Co je špatného na tom, že propagujeme například nový merch? Jak dát vědět lépe fanouškům, co se děje, než přes Facebook.

    Speciálně ke kauze Wohnout – s kapelou jezdím pravidelně, prodávám na koncertech merchandising a starám se kapele o sociální působení. Proč bych to měl dělat zadarmo, když to zabere poměrně dost času? Vždyť to nedává smysl. Podlé tvé logiky by takový zvukař kapely měl pracovat asi taky zadarmo, protože to je kapely kámoš a jezdí s nima už šest let.

    Kluci z kapely u tebe klesat nemusí / polovina jich na FB není. Druhá polovina ho používá jen velmi sporadicky (ale občas na FB něco napíšou). Proto jsem v kapele já, abych postřehy, podněty, info a dění ze života kapely cpal na Facebook a jiné sociální sítě.

    Klidně se stav někdy na koncertě u mého stánku s merchem. Rád o tom pokecám :-)

    Daňýk
    dan@socialvisage.com
    http://www.facebook.com/wohnouti

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Díky za dlouhý komentář. Z části máš pravdu. Mě primárně naštvalo to, že na FB je napsáno. Těšíme se na Vás….., Přijedeme za Vámi…., Byli jste skvělí a my to oceňujeme….. Jestli chápeš. Ty to nepíšeš ve stylu: Kapela Wohnout se na Vás těší, Kapela Wohnout za Vámi přijede

    Píšeš to ty, ale za Wohnout. Pokud by to psal kdokoliv z Wohnoutů, tak to beru. Člověk má pocit, že skutečně reaguje na příspěvek napsaný Wohnouty, ale opak je pravdou. Ty jim tvoříš PR, image atd., ale nejsi Wohnout. Živíš se tím, proti tomu nic. Každopádně pro mě je to pořád na lidi šmécko. Ale už jsem na to skoro zapomněl. Na Čěřínku byli skvělí. To se jim musí nechat. Tak kluky pozdravuj a až dorazí na Čeřínek, tak si k tobě příjdu koupit třeba tričko, a můžeme poklábosit u piva.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.