Eva Vítečková – skromně slavná

5.11.2010

Rodina, Zajímavosti

Málokdo nezaznamenal jeden z největších sportovních úspěchů letošního roku. Po marnosti kterou jsme zažívali skoro ve všech „klasických“ českých sportech, jako jsou fotbal a hokej (hokej teda ne, to jsem pozapoměl), nastala neuvěřitelná euforie při zápasech naší české basketbalové reprezentace žen. Nejsem žádným velkým fanouškem a na celý basketbalový zápas jsem se skutečně poprvé podíval až za přemlouvání mojí osmileté dcerky, která je do basketbalu celá žhavá a navštěvuje přípravku ve Žďáře. No a ze Žďáru pochází Eva Vítečková a Markéta Bednářová. Takže když přijely tyto dvě slečny do Žďáru, tak se kolem toho strhl v dobrém slova smyslu obrovský humbuk. O Martinu Sáblíkovou Žďár přišel a už je prostě odjinud. Ale opory nároďáku nezapoměly a přijely se ukázat a vlít novou energii do krve jejich mladších následovkyň.

Samozřejmě nemohla chybět ani Terezka. Naneštěstí jsme měli už na ten víkend naplánovanou víkendovou akci a tak jsem jel autem s plačící holčičkou, která nedostala podpis od své hvězdy. No co s tím?

Poprvé musím ocenit sílu Facebooku. Našel jsem na něm Evu Vítečkovou a s prosíkem jsem žádal o podpisy. Doufal jsem, ale docela jsem se divil, že mi za pár minut přišla odpověď s tím, že se pokusí udělat maximum. Poslal jsem adresu na Terezku a čekal. Zrovna dnes jsem si pro Terezku přijel a viděl rozlepenou obálku z Prahy. Byla nadšená a radost v jejích očích mluvila za vše. Cítil jsem se suprově. Táta co něco zařídil. Ale hlavní dík patří skvělé Evě Vítečkové, která to vše zařídila i když se na to mohla vykašlat. Tímto jí ještě jednou děkuji nejen za její podpis ale za podpisy i některých jejích spoluhráček. Děkuji!!!!!!


Přehled největších úspěchů Evy Vítečkové:

Úspěchy

  • 1. místo Liga ČR 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008
  • 1. místo MSJ 2001
  • 1. místo Euroliga 2006
  • 1. místo ME 2005
  • 2. místo MS 2010, členka All-Stars týmu
  • 2. místo ME 2003
  • 2. místo Euroliga 2005
  • 2. místo Euroliga 2008
  • 5. místo OH 2004
  • 5. místo ME 2007
  • 7. místo MS 2006
  • 7. místo Letní olympijské hry 2008
  • 2. místo MS 2010

Ocenění

  • 3. nejlepší basketbalistka Evropy 2005
  • nejlepší basketbalistka ČR 2005
,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

8 Odpovědí k “Eva Vítečková – skromně slavná”

  1. Honza Píše:

    No, on ten hokej letos jako nečekaní mistři světa taky nedopadl…:))

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    No vidíš, to jsem zazdil :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Honza Odpověď:

    Ale zase když ti to takle klaplo s tou fotkou, tak je to super. Když si vzpomenu na Terez jak brečela… To musela koukat, kdo jí píše z Prahy… Taťka šikula :))

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. Krabath Píše:

    Ahojda, já jsem sledoval všechna utkání našich děvčat. A musím říct, že makaly.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. Ajvngou Píše:

    Včera jsem slyšel, že Terezce je 9, ne 8, ale ty jseš táta.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    To si nemůžeš pamatovat :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  4. Ládín Píše:

    Přítelkyně celej mistrák pravidelně sledovala na telce, tak jsem občas koutkem oka zahlédl, občas kouskem ucha zaslechl že to tý holce fakt jde! Ve Žďáře je vůbec nějak úrodno. Když byl hokej, (nebo co to bylo, moc to nesleduju) tak zákazník ze Žďáru machroval jak se tam narodili dva mistři? Je to možné? To vše z jednoho města?

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Já vím o T. Rolínkovi. Ten ze ZR určitě je, s tím jsem za dorost hrával v Jívoví fotbal. Ten druhý nevím. Jinak, jo na tak malý město je to nebývalý úspěch. Ale většinou jde o lidi, kterým se podařilo zavčas ze ZR odejít a hrát někam jinam. Pokud pár známých v ZR zůstalo, tak teď neznamenají nic. Zas tak dobrá práce s mládeží a dorostem tam není.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.