Pokrok nezastavíš – nové běžecké boty Adidas SNOVA Glide 4M

23.5.2012

Sport


Protože jsem teďka ten běžec dlouhých tratí, tak k tomu samozřejmě potřebuju pořádnou výbavu. A když už něco kupuju, tak pořádně. Takže čím víc pruhů, tím víc Adidas.

Svoje New Balance už jsem pořádně zhuntoval a tak přišla na řadu koupě nových, kvalitnějších, bot. Musím teda říct, že s Balancema jsem spokojenej nebyl, asi po měsíci se začala trhat stýlka na patě a do půl roku jsem už běhal s patou na plastové výztuze. Reklamace? Běžné opotřebení, bohužel. Takže tahle značka u mě skončila. Navíc se mi při tréninku na PIM začaly dělat na spodní vnitřní straně obou nohou puchýře. A to tak že dost. Kamarád, který měl s Balancema stejný problém mi doporučil Mizuno. Takže jsem porovnával Mizuno Inspire 8 vs Adidas SNOVA Glide 4M. Cenově v základní ceně byly Mizuna dražší asi o tři stovky, ale akce ve Sportisimu obě ceny srovnala na 2.199,- Kč, což je oproti původní ceně 30% slevička a to je víc než příjemný.

Mizuno Inspire 8

Hodně dobře provedená bota. Měkká, jak na došlap na patu (tak běhám já) stejně tak při došlapu na přední část (tak jak by se asi běhat mělo). Bohužel pro mě velice široká a i při utažení mě noha lítala z boku na bok a asi bych se tímto puchýřů nezbavil. Jinak teda bota krásná, ale ne pro moji nohu. Vzhledem k tomu, že Mizuno používá vesměs stejné kopyto na všechny typy běžeckých bot jsem tuhle značku opustil. Škoda

Adidas Supernova Glide 4M

Oproti tomu Adidasy mě pěkně obepnuly nohu a cítil jsem se jak v papučích. Ani zadní stélka na patě není v přímém tlaku na patu, takže snad vydrží déle. Noha je pěkně držená, nepohybuje se, neklouže. Asi není tak dobře odpružená v přední části, ale pata je fakt super, takže jsem je byl dneska ráno pěkně vyzkoušet a nabuzenej, jak se mi bude líp běhat jsem trochu přepálil začátek, ale změna oproti původní, spíše trekové, obuvi je jednoznačná. Nebolely mě záda ani kolena. Jen šlacha na vnitřním kotníku pravé nohy mě mírně tahala, ale jen mírně oproti Balancím. Tam mě po pár kilácích bolela k nesnesení. Došlap do měkkého. Na podrážce nohy je torzní systém, který by měl zaručovat rovnější přešlap z paty na špičku a lepší přenos energie. Tak uvidíme. V praxi to poznám jen velmi těžko.

Doufám, že mi bota nějaký čas vydrží. Musí.

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

4 Odpovědí k “Pokrok nezastavíš – nové běžecké boty Adidas SNOVA Glide 4M”

  1. Václav Trávník Píše:

    Ahoj

    Taky jsem začal běhat a jak píšeš je to docela problém s běžeckou obuví , já teda běhám v Adidasech a zatím celkem v pohodě. Mám tady jeden článek , který by se určitě hodil pro začínající běžce viz: http://www.intenzita.cz/proc-a-jak-zacit-behat

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. PetrL Píše:

    Mohl by si prosímtě napsat zkušenosti z delšího používání? Jak se s nimi běhá, co materiál neopotřebovává se, jak je to s čištěním?

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Mám na nich naběháno cca 250km, takže myslím už zkušenost dobrá. Materiál v pohodě. Podrážka drží, vnitřek se nijak neodírá. Při běhu mi pravá podrážka dělá zvuky jako kdybych tam měl kamínek, ale nic tam není, tak možná jen jak se ta guma v podrážce napíná. Vypadají pořád jako nové. Nečistím je. Jen v nich občas zmoknu, nebo se projdu mokrou travou. To jim musí stačit. Myslím si, že je to výborná koupě. Jsem zvědavý jak dlouho mi vydrží. Včera jsem s nima běžel 5km na oválu a taky super.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. Aleš Sankot Píše:

    Zajímavý článek…

    http://www.vitalia.cz/clanky/cim-drazsi-sportovni-boty-tim-horsi/

    takže zout a vzhůru na trať! :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.