Top 10 nejlepších flash webovek

1.2.2012

Web, Zajímavosti

Našel jsem na webu žebříček nejpovedenějších webových stránek provedených ve flashi. Takže jsem je všechny prošel a nakonec ten článek zkopíroval. Zdroj: http://www.ebizmba.com. Podle mě je nejpovedenější The Museum of me…..

 
1 | Being Henry
Stránka pod názvem Being Henry (Ajvngou by to přeložil určitě přesněji), já použiju „Being Henry“ nás vtáhne do života celkem obyčejného člověka Henryho, který žije celkem jednoduchým životem. Vy dostanete jedinečnou možnost Henryho ovládat a rozhodovat o jeho životě. Vybírat nabízené možnosti je docela legrační a nezvyklé dobrodružství plné nových zážitků. Jsou tam i české titulky, takže si našinec přijde na své. Pro mě také jednička.

2 | The Museum of Me
Tato flashová stránka je jedinečná zpracováním Vašich údajů z účtu Facebook. Pro začátek se musíte zalogovat přes FB, povolit veškerý obsah, bla, bla,bla. Stejně jako jakákoliv aplikace požadující přístup přes FB. Tahle je ale jiná. Opravdu získáte pocit, že se procházíte muzeem moderního umění vytvořeného z informací o vás, fotek a profilů přátel. Konečně něco co se mi líbilo.

3 | We Choose The Moon
Tato stránka byla vytvořena k oslavě 40-tého výročí přistání Apolla 11 na měsíci. Je to taková hra na vzpomínky. Objeví se vám spousta dobových fotografií a snímků jak z přípravy, tak ze samotného letu a přistání. Nabízí fullscreen mode, takže majitelé velkých monitorů si užijí skvělý zážitek.

4 | Moodstream | Getty Images
Tohle je dost o ničem. Nejspíš v žebříčku zafungoval nějaký šotek, nebo přistál tvůrci na stůl tučný úplatek. Škoda, že jsem ten žebříček nedělal sám. Za zařazení tohohle bych si řekl docela dost. :-(

5 | Monoface
Reklamní agentura Mono z Minneapolis vytvořila tento web jen tak z prdele. Není to žádná reklama, není to ani nijak poučné. Je to sice docela prča, ale projít všech 759.375 možností jak znetvořit zrovna nabízenou tvář pravděpodobně nevyužiju. Chvíli to baví, ale jinak nic moc.

6 | Waterlife
Taková aplikačka pro nadšené ekology. Za zvuků uklidňující muziky ve stylu relaxačních kazet z mládí se odvíjí příběh vody na naší planetě. Různé obrázky, kvízy. Bohužel bez znalosti angličtiny je to docela k ničemu.

7 | Infinite OZ
Tohle se mi líbí daleko víc. Miluju sci-fi obrázky a tahle animace je jimi přímo nabitá. Zkuste si to dát přes celý monitor a dejte čumák až k němu. Zaručuju strhující zážitek. Podle mě naplno využitá síla flashe. Super. To mě bavilo.

8 | Get The Glass
Tohle už je letité. Koncept pochází z roku 2007. Neslouží k ničemu jinému než přinutit lidi pít víc mléka. Proč ne. Víc takových. Třeba takovýchprojektů, který by naučily hezký holky milovat vošklivý chlapy…..

9 | Marc Ecko
Zase asi autor vyfásl pár riflí a triček. Tohle je sice celkem povedená, ale komerční prezentace světoznámého designéra. Jasně, web povedenej, ale komerce………

10 | Dave Werner’s Portfolio
Zajímavý videoblog, který se snaží lidem něco říct, ale já nevím co…..

,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

2 Odpovědí k “Top 10 nejlepších flash webovek”

  1. evelyna Píše:

    Musim reagovat…..:)))
    Jsem tady narazila po takove dobe, co mam vase stranky v zalozkach, na flashwebovky….je to nadhera a dik…The Moon me nadchnul a Museum hned pote….k dalsim se dostanu v prubehu vecera snad….kazdopadne super odkazy!!!

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Můžeme si tykat :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.