Band BZB from Holland

22.8.2011

Hudba, Recenze

Mám kamaráda a je to Holanďan. Potkal jsem ho před lety, když přijel do Žďáru se svojí kapelou. Začal chodit s kámoškou, pak přestal. Nedivím se, ale zůstali jsme v kontaktu. Sem tam přijede. Sem tam už nepřijel 6 let. Je to motorkář a měl nehodu. Byl přes měsíc v komatu v Austrálii a tak jsem vůbec rád, že si na mě pamatuje a občas se ozve. Ozval se předevčírem. „Stavím se na kafe“ OK, I said (protože trochu mluvím anglicky). Zůstal dva dny a já jsem rád, že to udělal. Je to skvělý člověk.

Spoustu věcí vidí jinak. Chtělo by se říct, že je to tím, že už asi okusil to, co je na druhém břehu. Ale ne, on už je prostě takový. Myslím, že takoví byli lidi na prvním Woodstocku. Prostě v pohodě. Člověk se od něj dozví spoustu zajímavých věcí. A to já jen půl, páč jsem mu hromadu věcí nerozuměl, ale i tak to stálo za to a je to jeden z lidí, které vždy rád uvidím.

Když jsem ho pznal, tak poprvé z Holandska dovezl pivo v třetinkách. „Co to jako má být“ ohrnuli jsme nos a první pivo jsme exli. Pak druhé a pak si pamatuju až ráno :-) Kromě toho nám dovezl kazetu (to je taková malá plastová blbůstka s páskem uvnitř, ještě než byly cédéčka, tak jsem si z toho pouštěl muziku) a na ní kapelu BZB.

Teď na ní padla řeč a tak mi Charles diktoval jejich webovou adresu, a protože umím trochu anglicky, tak když mi jí diktoval a speloval, neváhal jsem do vyhledávače napsat bzb.anal Pro ty chápavější už je to jasné. Skutečná adresa je bzb.nl Ale spelování je kurva. Pobavil jsem  se a znovu si připomněl jejich nesmrtelné hity jako Bananensong nebo Koning Pintenman. A protože nechci aby jste o tenhle kulturní zážitek přišli, tak vám tady pár jejich songů naservíruji. Fakt to stojí za to. Taková holandská rock-metalová dechovka:

Tento název netřeba překládat, ale píseň je fakt super:

Tak jsem zvědavej, kdo se mnou pojede příští rok do Holandska na jejich koncert. Fakt jsem si zavzpomínal a nasmál. Třeba když naše pošťačka říkala, že cílovou zemi Holandsko tam prostě v tom PC nemá :-)

,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

Ještě se nikdo neopovážil komentovat tento článek. Buď první.

Máš na tohle názor? Vyjádři se.