Břouska ještě jednou 2012 klub Batyskaf Žďár nad Sázavou

12.11.2012

Chlastací akce, Hudba


Nemám rád otravování od různých pitomců, co mě staví na ulici a vybírají peníze pro různé nadace. Beru pastelky, beru žluté kvítky, ale neberu magnetky, plyšové serepetičky a jiné dekadentní píčovinky. Jediný můj příspěvěk na charitu je formou dobrovolného vstupného na akci Břouska ještě jednou. A to jen z jednoho jedinýho důvodu. Břouska byl kámoš a akci organizují lidé, kterým věřím. Veškerý výtěžek se dává na nadaci Krtek, která se stará o děti nemocné rakovinou. Kam ty peníze potom jdou? Na stránkách nadace se vždy zobrazí informace, kolik jsme vybrali a na co byl dar použit. Takže za loňský rok se vybralo 12.400,- Kč a bylo to použito na výlet pacientů do ZOO Plzeň.

Kdo byl Břouska a proč se pořádá tahle akce? Břouska byl skvělý muzikant který působil v řadě žďárských kapel, hlavně Barel Rock, Fuga a Exit. Bohužel je to už šest let, co podlehl zákeřné rakovině mozku. Prošel si vším co se k rakovině váže: diagnóza, chemoterapie, naděje a pak smrt. Je to kurva nemoc. Na jeho počest se vždycky začátkem listopadu pořádá benefiční koncert v klubu Batyskaf ve Žďáře nad Sázavou, za účasti právě třech zmíněných kapel.

O nadacích si myslím své. Dle mého se tímto oborem činnosti zabývá spousta křiváků, kteří jezdí v befsonech a platí si krásné asistentky (o tomto konkrétním případě jsem slyšel). Nepopírám, že je to bohulibá činnost a pokud opravdu peníze směřují tam kam mají, pak je to super, ale moc tomu nevěřím. Proto nepřispívám opravdu takřka na nic. Až teda na Břousku.

Při vstupu na akci jsem zaznamenal, že tam chodí spousta lidí, kteří se jdou jen pobavit a neví nic o tom, proč se koncert koná. Škoda, protože pak se diví, proč je vstupné tak vysoké a proč po nich třeba ještě chceme něco navíc. Třeba tenhle článek někdo z nich přečte a třeba si i uvědomí souvislosti a příjdou cíleně pomoct malým pacientům s různými druhy rakovin.

,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

Ještě se nikdo neopovážil komentovat tento článek. Buď první.

Máš na tohle názor? Vyjádři se.