Co dál s Agregátorem blogů?

18.6.2011

Web, Wordpress

Už to bude půl roku, co jsem spustil tuhle mojí soukromou, veřejnou RSS čtečku a teď řeším co s ní dál. Od začátku to nebyl projekt, který by měl ambice stát se oblíbeným pro stovky uživatelů. A to jsem předem deklaroval. Nehledě na to, že to píšu každému, kdo chce na agregátor přidat. Pár lidí, včetně mě, to celkem aktivně využívá, přezto denní návštěva v průměru nepřesáhne 10 lidí. Říkám si dobrých deset lidí, ale…….

Chtěl bych tuhle stránku posunout trochu dál. Mám pár zásadních problémů:

1. Na hlavní stránce je už moc zdrojů a i když jsem stáhl výpis posledních článků z pěti na tři, musí se dlouho rolovat.

2. Nemám na to čas, takže původní předpoklad, že budu o každém blogu psát stručnou recenzi vzal brzy za své. Potřeboval bych aby se obsah plnil sám

3. Nechci aby se z Agregátoru stal další z miliardy katalogů na zpětné odkazy.

Agregátor v současné době zobrazuje zdroje z 37 webů. To je dost. Chtěl bych to nějak rozčlenit, ale není moc jak. Chtěl bych aby to bylo přehlednější, lépe zorientovatelné. Vzhledem k mé omezenosti pouze na WordPress jsem limitován šablonou. Uvažoval jsem i o stylu typu PHPLD. Na stejném principu běží i třeba indický seznam blogů : Indian Internet Web Directory. Ale to už se dostávám ke katalogu. To nechci.

Pokud by někdo z vás měl nějaký kloudný nápad, tak sem s ním. Nechci na tom webu vydělávat. Jen chci aby se stal navštěvovanějším a užitečnějším. A koneckonců, s přibývajícím počtem blogů, i přehlednější.

Díky předem za inspiraci.

,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

15 Odpovědí k “Co dál s Agregátorem blogů?”

  1. Mr. Atsor Píše:

    Já osobně ani nečekal, že se Agregátor ujme. Důvod je jednoduchý, každý odebírá rád něco jiného. Je to ale dobrý web, sám jej někdy navštívím, když mám čas. Napadlo mě, aby na indexu nebyly všechny weby, ale jen ty, které v poslední době vydaly článek.

    Člověk přijde na web. Tam se mu ukáže šest / devět (tři pod sebou) webů s nejnovějšími články. Vzhled je stejný, ale nemusíš rolovat. Pod nimi je tlačítko „Další“.

    Toto tlačítko může buďto rozbalit všechny weby nebo přepnout klasicky na druhou stránku. Tvůj uživatel tak má přehled o nových článcích a zároveň má přístup ke všem webům. Mě na webu otravuje to, že čtu i to, co nechci, vidím články, které jsou staré a blogy, které třeba týden nic nenapsaly. :)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    OK, souhlasím s tebou. Tímhle směrem bych se chtěl trochu vydat. Díky.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Ládín Odpověď:

    s tím bych pro první stranu souhlasil. Dále by mě zaujala možnost po přihlášení uživatele vypsat poze jím zvolené blogy… Ale nejsem si jist jestli je to realizovatelné za pomoci volně dostupných modulů…

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Mr. Atsor Odpověď:

    To také nevím. Případně to dělat manuálně. Tedy „na objednávku“, samozřejmě zdarma. Uživatel se registruje -> napíše, co chce -> Sborez sestaví RSS list -> hurá :) Jenže i to je náročné…

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    Pitrrs Odpověď:

    Samozřejmě že to jde a poměrně i docela jednoduše. Vytvoř si v DB tabulku například UserSettings, kde bude sloupec ID, IDuzivatele, IDblogu kde oproti ID uživateli ve WPčku budeš přidávat ID agregovaných webů (na to bych si vytvořil tabulku druhou – např. blogy kde zas budeš mit ID, IDblogu, Nazev). Pak si pro přihlášeného uživatele jednoduše vytáhneš do arraye seznam agregovaných blogů např takto :

    SELECT b.nazev FROM UserSettings a, blogy b WHERE ((a.id = $_SESSION[prihlasenejUzivatel]) AND (a.id = b.idUzivatele));

    To budes mit v arrayi.. no a aray budes prochazet a v cyklu udelas cyklus, kde prolitnes zdroje (rozparsovane samozrejme) a kdyz se to bude rovnat nastaveni uzivatele, tak uz mu to pomoci standartnich WP funkci zobrazis.

    neni to nic konkretniho, je to jen priklad… Celkove si myslim ze se vejdes max do 200-300 radku pomerne jednoduchyho scriptiku 😉

    BTW, taky se pridavam k tomu, ze tenhle blog je dobrej :)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Neteyes.cz Píše:

    Zdravím,
    Myslím, že by se agregátor měl ubírat směrem který již trochu naznačil Ládin.
    Z agregátoru bych udělal čtečku, která by na hlavní stránce vypadala trochu jako novinky.cz(velké titulky, náhledové obrázky). Dále bych také dal po registraci možnost vybrat si z těch blogů, které by byly v systému zaregistrované, a pokud by se to rozjelo, mohla by být registrace i za poplatek třeba 15 Kč smskou pro majitele blogů(získali by tím návštěvnost). V seznamu by byl uveden název blog, tlačítko na zobrazení informací a celkového hodnocení blogu a jeho recenze od čtenářů), dále také samozřejmě tlačítko přidat, které by blog přidalo do seznamu sledovaných blogů onoho čtenáře. Osobně myslím, že jedině touto cestou se může agregátor ubírat, aby začal mít více trvalých návštěvníků…

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. rc4 Píše:

    Omezit zobrazování blogů na hlavní stránce pouze na ty, které vydali nějaký příspěvek např. maximálně před 3 dny je určitě rozumné. Dále mi přijde zajímavý systém hodnocení, který zmínil Neteyes.cz. Registrovaní a schválení uživatelé by mohli hodnotit, jednotlivé blogy jako např. na csfd 1-5 hvězd.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  4. Ijacek.007 Píše:

    no zdravím panové ,
    úpravy jsou asi dostu nutné rozhodně na to jdete ale špatně, protože orientovat se jen na pluginy pro wordpress je hodne omezena možnost. cely system je poměrně jednoduchá rss čtečka roztřízena do kategorii a ta by šla velice jednoduše naprogramovat například v PHP aniž by jste byly limitováni jakýmkoliv pluginem.

    10 navstev je pekny ale prave si tem deseti lidem vzkazal ze mají na 30 dní smulu to je blbe protože si tak ukazal uživatelum že defakto nevíš kam dal protože kdyby si věděl překlopil by si vzhled zapochodu to nevypada dobře 30 dni je kupa času a lidé kteří agregator navštěvovaly jej s nevětší pravděpodobností behem té doby opustí pokud si najdou alternativu již se nevratí.

    další věc je pokud se ti podaří web rozjed a lide budou spokojení bude ti registrací přibívat sam si napsal že nemáš čas psat recenze na blogy jak to udělaš až ti budou lidi psat na registrace manualne ? ze začátku to bude sranda ale pak ? nestaneš se tak trochu otrokem vlastního nápadu ?

    když nebudeš mit čas lidé se zase odvrátí ze slovy že prostě stránka nefunguje to zase vypada špatně

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Díky za koment, mám to trochu jinak. Umím jen s WordPressem a tak musím stavět na tom. Našel jsem teď šablonku, která by se hodila, takže na ní makám. Určitě to nebude práce na měsíc a po nějakém tom zkušebáku to spustím. Snad si těch deset neodradím. A snad i přilákám další.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Ijacek.007 Odpověď:

    no jo snad ne ja jsem jen veliký odpurce takových hle odpocítavaní ukazujes tím uživatelum že o ně nestojíš ad prijdou jindy to nevypada dobře

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  5. Dominik Matus (Bengo) Píše:

    já bych to udělal buď jako rss smíšenou ze všech blogů v dané kategorii třeba, nebo že by se novější články jako odkazy zobrazovali nahoře a postupně ty staší dolů.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  6. Krabath Píše:

    Já, protože tomu nerozumím, ti držím palce ať něco vymyslíš. :)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  7. Ládín Píše:

    Uvítal bych kdyby se obsah otevíral v novém panelu. A taky nějaký board pro vzkazy…

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Díky, jj, to zapracuju. A na vzkazy chystám malé jednoduché forum… Spustím co nevidět.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  8. Sborez Píše:

    Ahoj, díky za dlouhý komentář. Ale až takhle moje znalosti nesahají. Tvorba tabulek a příkazů v MySQL je pro mě nedosažitelná. Ale díky za radu, třeba se k tom někdy vrátím.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.