Co nového v prohlížeči Rockmelt #3

16.6.2011

Rockmelt, Web

Vyšla nová verze prohlížeče Rockmelt. Verze Beta 3 přináší zase spoustu novinek, které vám přiblíží online svět komunikace na Facebooku a Twitteru. Ještě jednodušší psaní statusů na obou sítích a možnost se naprosto ukrýt před dotěrnými přáteli „tichým“ modem. Ale popořádku:

Zásadní a na první pohled největší změnou je přebrání funkce zobrazení žádostí přátel, osobních zpráv a odpovědí z Facebooku. Toto se nachází vlevo nahoře s malým gravatarem taktéž přeneseným z FB:

Už nikdy nebudu muset lézt na FB. Statusy jiných už stejně nečtu, takže tohle mi ušetří pár zbytečných kliknutí. Vylepšení se tváří stejně jako známe z FB:

Opět šikovná věcička, která usnadní komunikaci. Šikovná věcička je i psaní statusu jak na FB tak na Twitter kliknutím na ikonku. Zobrazí se pole. Napíšu nějakou kravinu a odešlu. Pro mě skvěle využitelné pro Twitter. Ale je to už trochu dvojité, protože to už umí aplikace umístěná v jednom z bočních panelů.

Došlo ještě k jedné zajímavé změně a tou je quiet mode, který představuje zvoneček v pravém horním rohu. V nastavení aplikace si můžete zvolit, jak chcete aby se váš Rockmelt v tomto modu choval. Chcete být neviditelní a mít od kamarádů chvíli klid? Není nic snažšího. Užitečná věcička a podle vývojářů se na této aplikaci bude dál pracovat, takže se může stát, že původní plán, být sociálním prohlížečem už nebude úplně prioritní. Chtějí samozřejmě oslovit i uživatele, kteří by rádi Rockmelt měli, ale nestojí o jeho propojení s FB a Twitterem (tak proč by si ho sakra pořizovali). Pro ty bude potom tichý mod a klid a pohoda pro práci. Mohou naopak dále využívat jednoduché sdílení a ukládání si článků k následnému přečtení.

Zajímavá věc je použitelná pro cestování s NB. Vyhledávací pole, které je integrované do hlavičky prohlížeče můžete lokalizovat podle místa, kde se právě nacházíte. Jste-li v ČR, máte nastaveno „výchozí destinace“. Jedete do Německa a chcete relevantní výsledky na hledané heslo v té dané zemi? Není nic jednoduššího – nastavíte zemi pro vyhledávání na „Německo“ a je hotovo. Jen to nezapomeňte vypnout, ať vám pak v Česku na jméno „Adolf“ místo Adolfa Borna nevybíhá Adolf Hitler.

Takže to je z těch hlavních změn asi vše. Dále byly opraveny nějaké chyby, které ale nebyly podstatné. A kdo ještě nemá Rockmelt jako svůj sociální prohlížeč?

,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

4 Odpovědí k “Co nového v prohlížeči Rockmelt #3”

  1. SMO Píše:

    Na Facebook statusy implementované do prohlížeče si stále nemohu nějak zvyknout. Jelikož používám Facebook v zabezpečené HTTPS komunikaci, nefungují statusy správně, jak mají. :-O

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Popravdě já Rockmelt už moc k FB nepoužívám, a je to tím, že od FB lehce odcházím. Zajímavější je pro mě Twitter a tam to funguje jak má. Já https nepoužívám, asi nejsem dost paranoidní :-) Asi bych si už vystačil s jiným prohlížečem, ale fakt už jsem si zvykl.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Ládín Odpověď:

    Asi sis nehrál nikdy s blacksheepem nebo jak se to jmenovalo. Umělo to krásně odposlouchávat komunikaci na wifi a mohl ses dostat do nešťastníkova účtu. A nejen FB.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    NN, ale už teda mám https:// :-) Trochu jsi mě vystrašil.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

Máš na tohle názor? Vyjádři se.