Nový „sociální“ prohlížeč Rockmelt

9.11.2010

Web, Zajímavosti

Patříte mezi nadšence, kteří mají na ploše vedle sebe ikonky s názvy Firefox, Explorer, Opera, Chrome? A všechny je používáte? Pak pro vás mám dobrou zprávu. Už cca 2 roky je ve vývoji nový prohlížeč, který by chtěl lidem, kteří ulítávají na sociálních webech ulehčit práci a všechny tyto služby propojit. Nápad zní skvěle. Trochu se ale bojím, že moc přívrženců nezíská. Třeba budete mít názor jiný.

Moc zpráv zatím vývojáři firmy RockMelt do světa nepustili a to, co se píše na českých webech jsou pouze čiré spekulace vzniklé pouhým popisem videa na Youtube. Jak bude skutečně v konečné fázi prohlížeč vypadat není zatím jasné ani vývojářům. Zatím je ve fázi testování do kterého můžete vstoupit i vy. I když bych to tedy nedoporučoval, protože je to prapodivnou formou přes Facebook. Pokud povolíte serveru přístup k vašim údajům, pak možná, opakuji možná, dostanete pozvánku k testování.

Nedělejte to. Nechte to na odborníky a až bude na světě konečná verze produktu, tak se sami svobodně rozhodnete. Mě video určitě nepřesvědčilo a zůstanu u svého spolehlivého Firefoxu. Jen a jen Firefoxu.

Tady je úvodní video k novému „sociálnímu“ prohlížeči RockMelt:

, ,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

4 Odpovědí k “Nový „sociální“ prohlížeč Rockmelt”

  1. Krabath Píše:

    Ahoj, no pro ty Facebookový a jiný maniaky používající podobné sítě to bude asi užitečný. Ale „normální“ uživatele to asi neosloví. Já radši zůstanu u Firefoxu, Chrome, Opeře a někdy i IE. :)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    JJ, tomu rozumím. Na videu to vypadá docela slušně, pokud bych to tedy vzal okem FBblázna, kterým nejsem. Uvidíme. Taky ho vyzkouším. Až ho teda dotestují.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. Ládín Píše:

    Vzhledem k tomu že se nevyužíváním soc. sítí stávám poslední dobou težkým asociálem mě takovej objev nemůže rozhodit. Jako ostatní jsem FF a nadále zůstanu… Občas IE z donucení – využívám v práci servisní manuály který jinak než na IE (vím k zblití) neběží a taky je v tom užitečný občas projet weby. Ale FB prohlížeč? Až budou pršet z nebe sledi.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. Indyana Píše:

    no já v té beta testovací verzi jsem a používám ho a paráda. na facebook postraní záložku sere pes, stejně když budu chtít tak půjdu normálně na FB, ale třeba záložka RSS na pravé straně je tady uplně parádně řešená stejně tak jako vyhledávání přes google, kdy vyjede jenom okno s odkazy a volným přecházením se v rychlesti měmí hned stránka, takže člověk vidí co tam je či není..taky jinak používám Firefox, ale tohle mě zatím až na pár počátečních nedostatků docela dostalo

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.