Silent Hill 2 – jak jsem začal a hned skončil

11.10.2010

Hry, Zajímavosti

Zdarec, nejsem žádnej pařmen a proto tady nenajdete žádné recenze na hry. Pokud ano, tak se jedná spíš jen o drobné postřehy. Teď musím ale udělat vyjímku. A určitě to fanoušky ságy Silent Hill nepotěší.

Občas dostanu chuť si zastřílet, nebo se pobavit u nějaké dobré hry. Nevlastním bohužel PC, kterým bych se mohl chlubit i když bych rád. To na čem hraju je starý dobrý NB Dell Inspiron 1525 s integrovanou grafikou Mobile Intel Chipset 965, která ač se pyšní celkovou pamětí 358MB, tak se s ní prostě nové hry hrát nedají. Ale co kdyby nové, ale ani novější, ba ani starší. Prostě musím sáhnout do balíku her kolem roku 2004.  Takže jsem zapátral a zkusil jsem si zahrát právě Silent Hill a hned dvojku :-)

No, ze začátku jsem byl nadšený, protože se mi podařila rozchodit bez chybových hlášek. Dokonce jsem jí i spustil. To co potom ale následovalo bylo čiré zklamání. Hra běhala jak měla. Ale pohled 3rd person prostě nepřekousnu. Běžím…….nevím kam. Mlátím…………nevím do čeho. Chodbu dopředu prostě neprohlídnu, za to mám skvělý přehled o tom co se děje za mnou. Sakra ale k čemu mi to je, když už jsem tam všechny čtyřnohé kreatury umlátil palicí s hřebíkem.

A to je všechno co mi na tom vadí? Asi ano. Dál se nedostanu, protože prostě nechci. Je to značně schyzofrenní pocit – ovládat postavu u které vlastně netušíte kam směřuje. Asi si tento styl her neoblíbím. Prostě first person pohled je prostě nejlepší a cokoli jinak je pro mě špatně. Takže si zahraju F.E.A.R. na což můj NB stačí a kde uvidím všechno krásně před sebou. Jdu na to. Zdarec.

, ,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

9 Odpovědí k “Silent Hill 2 – jak jsem začal a hned skončil”

  1. Ajvngou Píše:

    Já to dohrál… hodně slušný!

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. Sborez Píše:

    Moc mě to neba, teď valím FEAR a to je dost slušný. Na tu dobu :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. Krabath Píše:

    Mě hry přes rameno vůbec neberou, kromě Mafie I. a II. nejradši mám pokud jde o střílečky FPS, a jiné stly RPG jsem velmi pozitivní, dále strategie, ale spíše historického ražení. Starcraft, CaC a jim podobné mi taky nic neříkají. Dále mě ještě docela baví série NFS a Colin McRae.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  4. MrPierc Píše:

    Silent Hill bych nehrál, protože se u takových her bojím …

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  5. Sborez Píše:

    JJ, teď u FEAR taky zažívám chvíle, kdy se pěkně leknu :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  6. Krabath Píše:

    Větší lekačka je hra Dead Space. Tam se člověk bojí. Ale je to přes rameno a proto jsem ji nehrál, jen začátek. Taky si pamatuju, jak jsem se suprově lekl, když jsem poprvé hrál Half-Life, bylo to v roce 1998. To na mě ve vzduchotechnice vyskočil skarab. Cukl jsem sebou jak sviňa.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  7. Krabath Píše:

    Malinko OT. Ohledně Stargate, kdybys ty odkazy dával na share-rapid, to bych mohl stahovat i já. :) Třeba SG-Universe

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  8. Sborez Píše:

    Share-rapid nepoužívám a navíc to nejsou moje uploady. Je to převzaté. Já nesdílím :-) Rapidshare je sice čím dál tím míň používaný, ale díky mému rapid kontu ho s mým využíváním budu používat ještě deset let :-) Takže nemůžu sloužit :-) Jinak tady se na to můžeš podívat online: http://gateworld.cz/news.php

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  9. Krabath Píše:

    Děkuju za ten link.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.