Mohl by být Dominik Duka rasistou? Ale ano, proč ne..

6.3.2013

Zajímavosti

Tak jsem se včera ve zprávách na ČRo1 dozvěděl, že být rasistickým kardinálem je asi naprosto normální a navíc ho bez bázně a hany citují média. Dnes jsem si našel přepis rozhovoru s Dominikem Dukou a našel jsem vše co jsem hledal:

„Já nejsem prorok, necháme se překvapit,“ usmívá se kardinál Dominik Duka. Pak ovšem přece jen něco naznačí. „Ne že bych měl problém, že by papež měl jinou barvu pleti a byl z jiného světa, vůbec ne, přesto si tak říkáme, že my Evropané si trochu více rozumíme,“ podotýká Duka.

Zkuste si představit situaci, kdyby se to stejné řeklo v trochu jiné situaci. Třeba takhle:

Při kandidatuře na Českého prezidenta by někdo řekl: Nemám nic proti romům, jejich barvy pleti, ale aby byl českým prezidentem, to fakt nechci, protože my češi si rozumíme víc a Rom by nám neporozuměl.

Jasný rasismus, to by bylo keců. A co třeba tohle:

Při pohovoru do zaměstnání: Nezlobte se, nechceme aby jste u nás pracoval, protože jste černoch a my bílí si přeci jen víc rozumíme.

To je taky přece projev jasného rasismu. Třeba ještě v komentářích vymyslíte něco jiného. Dle mého se jedná od pana kardinála Duky o jasný projev rasismu. Naprosto otevřeně tvrdí, že černocha, nebo číňana nechce, protože není bílý a prostě nám nerozumí.

Je mi upřímně u prdele, kdo bude dalším papežem. Stejně je to banda pedofilů, kteří kryjí pedofily. Ale myslím, že stojí za zmínku, jak jsme najednou strašně tolerantní k rasistickým výrokům. Jen aby to médiím vydrželo, až se zase bude někde hlásit pravda, že cikány tu nechceme, protože na ně musíme vydělávat a oni nás pouze zaplavují dětmi.

Odkaz na článek: http://www.rozhlas.cz/zpravy/evropa/_zprava/1183341

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

Odebírej novinky

Pokud chceš vědět o novinkách, tak se přihlas k odběru.

2 Odpovědí k “Mohl by být Dominik Duka rasistou? Ale ano, proč ne..”

  1. Petr Píše:

    Dobrý článek, něco na tom bude. V USA jsou na tom přeci jen v této oblasti lépe. U nás by na post prezidenta černého uchazeče asi vážně nepustili. Kdo ví, třeba budeme časem mírnější a tolerantnější.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. Ládín Píše:

    Myslím, že celá mediální kampaň kolem romů je zbytečná. Většina čechů je alespoň ve skrytu duše trochu rasista. A čím víc někdo tvrdí že né, tím je větší slepec, hlupec nebo pokrytec.
    Upřímně, já bych nebyl ochote zkousnout ani modrého prezidenta, který se ucházel. Je to rasismus? Prezident má přece reprezentovat svůj stát! To jak chování tak vzhledem!
    O dukovi nic nevím, ale řekl upřímně to co si myslel a to co si pravděpodobně myslím i většina lidí (věřících) jež reprezentuje. Chyba že řekl evropané, má mluvit za čechy. Nemyslím si že všude v EU je to stejné.
    Jestli si toho všimnou média, tak doufám že dokáže že to myslím upřímně a neotočí a nebude tvrdit že tak to nemyslel bla bal bla…

    A jestli máš pocit že se u pohovoru na tyhle věci nehraje (barva kůže, velikost koz či vzhled, počet dětí … ) tak se prosím probuď 😉

    No nic, hezký zbytek dne! A to bez romů a rasisimu.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.