Podivné rady

12.4.2010

Zajímavosti

Zdarec, mám v hlavě takový malý zmatek. Dostal jsem od kamaráda v dealerství Škoda Auto zdarma časopis Auto7. Byl zdarma, takový časáky nekupuju, páč mnohem víc toho člověk najde na internetu. Ale bylo to zdarma, tak jsem si ho vzal ať mám co číst v tý oný místnosti. Bylo to číslo z 25. ledna letošního roku  a dealeři ho rozdávali z toho důvodu, že uvnitř byla reklama na Roomstera. Paradoxně jsem na straně 58 našel „geniální“ článek od nějakého autora, který nebyl pod článkem uveden. Cituji: Smlouvání s prodejci: I když nejste zvyklí smlouvat při koupi rohlíků, televize či jiného zboží, při koupi auta se smlouvání určitě nebojte. Primárním zájmem prodejce je vydělat peníze, takže nemusíte mít strach, že by Vám někdo prodal něco pod cenou a vy jste ho tím ožebračili. Prodejci mají prostor k zlevňování, dokonce s ním při prodeji sami operují. Nebojte se být tvrdí ve vyjednávání, určitě poznáte moment, kdy se prodejce zasekne. Obchod by měl být nakonec výhodný pro obě zůčastněné strany. Konec citátu. :-) No řekněte sami. To je od prodejců skvělý tah, rozdávat zákazníkům rady na to jak je co nejlépe přitlačit s cenou co nejníž. Mohlo by se zdát, že je to úsměvné. Bohužel autor článku tady prokázal, že absolutně nezná trh a nemá ani trošku představu jak trh s auty chodí. Bohužel tady nemůžu popisovat podmínky jaké mají nastaveny prodejci, kolik jim průměrně z auta zůstává a kde jsou jejich hlavní zdroje příjmů. Nedovoluje mi to odpovědnost k mému zaměstnavateli.

Myslím si že samozřejmě lze smlouváním něco ušetřit, ale nedostávejte se sami do pozice, kdy jste na trhu a kupujete si šálu od vietnamců. Kupujete si auto, které by se mělo stát členem vaší rodiny. A podle mě má prodejce vozů právo vydělat peníze stejně jako výrobci rohlíků a televizí. Na oplátku nabízí kvalitní a pěkné prostory, služby se kterými můžete počítat kdykoliv a kdekoliv. Zázemí pro servis a solidní jednání.A to vše něco stojí.

Proto nechte prodejce vydělat a Vy prodejci nedávejte svým potenciálním zákazníkům do ruky zbraň proti Vám. Tak zdar.

,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

Ještě se nikdo neopovážil komentovat tento článek. Buď první.

Máš na tohle názor? Vyjádři se.