Grafika

8.4.2010

Focení, Grafika

Zdarec, jsem tady znovu a tentokrát bych chtěl napsat něco o tvorbě grafiky. Nejsem žádnej expert, na to jsou určitě povolanější, ale nějaký čas jsem se tím zaobíral a vydělal jsem tím i pár korunek. nestojí to ani za řeč, ale je to hezký, když Vám někdo zaplatí konečně za něco co Vás baví. Přivedl mě k tomu zase Ajvngou. Bla, bla, bla, je dobrej…… No každopádně jsem rád, že jsem si z tý noci něco odnesl, kromě pořádnýho bolehlavu. První myšlenka byla, že do fotobank, začal jsem s fotobankou asi nejznámější Shutterstock, dám pár svejch „dobrejch“ fotek. Po debaklu, kdy při schválení nevzali ani jednu :-( ,jsem si fakt myslel, že ty fotky jsou hezký, jsem pochopil, že touhle cestou to nepůjde a začal jsem tvořit obrázky ve Photoshopu. Nejdřív to fakt nestálo za nic:

Každopádně jsem se zlepšoval a s použitím různých tutoriálů na webu jsem dosahoval lepších výstupů. Bylo fajn vidět, že počet stáhnutí s každým novým obrázkem narůstal. Prostě jsem se zlepšoval:

Zase jsem se dostal do tý fáze, kdy mě něco neuvěřitelně chytlo a z původně jen zábavičky se stal velkej žrout času, ale bylo to vidět na mejch dalších výtvorech:

Z jedné fotobanky se staly nejdříve tři a pak šest. Na každou bylo potřeba poslat nejdřív pár vzorků a oni řekli klasický yes or try it again. Musím říct, že na všechny už jsem se dostal bez potíží, ale žádná nemá takovou úroveň jako Shutterstock. Tam se stahují i opravdový blbosti, který máte hotový za pět minut. (Pak Vás štve, že věcičku se kterou si hrajete dvě hodiny nikdo nestáhne ani jednou) Český fotobanky vůbec netřeba zkoušet, třeba Pixmac je otřesnej. To jen na okraj. Pořád pokulháváme za světem. Zůstal jsem věrnej Shutterstock, Fotolia, Dreamstime. To byli moji favoriti, než mě to přestalo bavit :-( Kdo není jako já a baví ho věci, do kterejch se pustil dýl než tři měsíce a je navíc šikovnej, tak si tam může přijít na slušný penízky. Mě teď ze Shutterstocku přišla první platba 79 USD, není to ani na vožrání, ale naučil jsem se zase spoustu nových věcí:

A nakonec došlo i na ty fotečky, sice jen dvě :-), ale i to je úspěch. Pro mě teda jo.

A nakonec odkaz na stránku, kde se chlubím víc.

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

Odebírej novinky

Pokud chceš vědět o novinkách, tak se přihlas k odběru.

Ještě se nikdo neopovážil komentovat tento článek. Buď první.

Máš na tohle názor? Vyjádři se.