Dětská šifrovací liga

11.11.2010

Hry, Rodina, Zajímavosti

Zkoušíte si občas různé logické testy, nebo milujete hádanky? Já na to moc nejsem. Nikdy mi logika moc nešla. Úkoly typu: Petr má modré tričko, Pavel má zelenou čepici, kdo z nich má růžové ponožky? To je trochu zjednodušené, ale s takovými úlohami se potkáte třeba při přijímačkách v tzv. všeobecných testech. Já jsem si to vyzkoušel při zkouškách na právnickou fakultu MU Brno. Spíš utopie, ale chtěl jsem to zkusit. Moje řešení? Stáhl jsem si přijímací testy z předchozích dvou let, vypočítal, že u těchto úloh (jednalo se o deset posledních otázek) je nejčastější odpověď B a tak jsem zaškrtl všechno za B. Schválně si nějaký test zkuste stáhnout a vyzkoušet jak by jste uspěli.

Ale proč o tom mluvím? Od té doby jsem se jakýchkoliv takových testů bál a vyhýbal jsem se jim. Nerad si připadám jako blbec. Dostal jsem se k nim až přes dcerku Terezku, které chodí v rámci programu organizace Mensa „Dětská šifrovací liga 2011“ logické šifrovací hádanky. Chytil jsem hned první kolo a byl jsem z toho chvíli jelen. Pak jsem zhruba pochopil oč jde, ale stejně jsem s úkoly č. 3  a č. 5 nehnul, takže od vás očekávám správné odpovědi :-) Zkuste se na to podívat.

Určitě budu Terezku v této aktivitě podporovat. Třeba ona jednou ty přijímačky na PF MU zvládne. A moje často předstíraná otázka: „Tak jak si myslíš Terezko, že to asi je?“ už v těchto případech nebude předstíraná a budu doufat, že to neprokoukne. Hezky mi to vysvětlí a já zase budu o trochu chytřejší.

Jinak Ajvne, to je ten test který jsme nestihli kvůli té druhé lahvi Myslivce.

Pokud by někdo chtěl zjistit jak se logická hádanka vlastně řeší:

, ,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

5 Odpovědí k “Dětská šifrovací liga”

  1. Ajvngou Píše:

    aha… to mám teda smůlu. Tak příště.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    To je jako všechno? A co výsledky?

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. Krabath Píše:

    Ahoj, radši se ani nebudu dívat. Mohl bych zjistit, že jsem totální tupec. :)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. Petr Píše:

    Já nehnul s ničím, ale ta trojka je KAREL :)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Tak v to nejsem sám.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.