A ještě jednou dovolená – tentokrát o jídle

26.7.2010

Recenze, Rodina

Zdarec a aby toho o mojí dovolený nebylo málo, tak bych se rád zmínil o jídle. Rád jím, jím hodně a často a sním v podstatě úplně všechno kromě pórkový polévky a jáhlový kaše. Každopádně si myslím, že dokážu ocenit dobré jídlo. Rád si na něm pochutnám, jsem rád, když se nejdřív najím očima a pak je to stejně dobrý jako to vypadá. No a když jsem na tý dovolený, tak na peníze moc nehledím, takže jídlo za dvě kila? Sem s ním.

Jedli jsme asi na třech místech.

Hned ve čtvrtek to byl Penzion Na Staré Poště v Loučné nad Desnou. Jídlo neurazilo, potěšilo. Cena přijatelná a bylo to fakt dobrý. Hodnotím 6 na škále do deseti, kdy nejlepší je 10.

V pátek jsme si došli na večeři do Hotelu Červenohorské sedlo přímo pod naším ubytováním. Přátelé, tam nechoďte. Nebudu popisovat hroznou obsluhu, ani mizerné jídlo schovávající se za honosné názvy. Mě to teda hrubě nechutnalo. Dávám 2 a to jsem ještě schovívavý.

No každopádně. Hvězda našich výletů byla Restaurace u Pošťáka v Hotelu Stará Pošta ve Filipovicích. Jedním slovem paráda. Maximální spokojenost s obsluhou. Prostředí nekuřácké jídejny s hraním pro děti taky v pohodě. Výběr jídel tak akorát a možnost výběru mezi jednotlivými druhy masa taky super. Samé superlativy a to jsem se ještě nedostal k chuti jídla.

Jedli jsme tam celkem třikrát, já si dával pokaždé něco jiného. Nejdřív Filipovický flamendr a to jsem se dost opotil, ale zkusil jsem si k tomu dát grilované brambory se sušenými rajčaty a no prostě jedna báseň. Druhý den jsem si dal Vepřovou panenka na dřevorubecký způsob sypanou sýrovými hoblinkami s chilli papričkami a zase brambory s rajčátky. Třetí den Panenku ve slaninovém kabátku jemně filírovanou, podávanou s domácí švestkovou omáčkou s brandy a chtěl jsem zase brambory s rajčátky. Paní vrchní ale nabídla ať vyzkouším brambory zapečené s parmazánem a pancettou a pokud by mi to nechutnalo, tak mi to vymění za mojí klasiku. Chutnalo a moc. S takovým skvělým přstupem jsem se nesetkal nikde. Super. Všem chutnalo. Černá kaňka na tom všem byl pouze smažák, který si dával Ajvngou a ten teda nebyl nic moc. To by bylo potřeba doladit, ale jinak super. Na závěr úžasné espresso a tradá domů. Jednoznačně hodnotím za 10.

Ještě jejich  Jídelní lístek v PDF

Možná je v okolí víc takových restaurací a bejt tam tejden, tak se možná poohlídneme po něčem jiném, ale tady se vyplatilo neexperimentovat. Super. Jednoznačně doporučuji. Zdarec

, , ,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

2 Odpovědí k “A ještě jednou dovolená – tentokrát o jídle”

  1. Ajvngou Píše:

    Jo, se smažákem jsem to teda pěkně podělal.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. Sborez Píše:

    Ten smažák se nepovedl, ale až pojedem příští rok, tak to dáme znova :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.