Přemíra charity škodí

28.7.2010

Zajímavosti

Zdarec. Prvně musím napsat, že nejsem žádným odpůrcem charity. Taky, že si vážím lidí, kteří dělají práci, která leckdy není doceněná a hlavně patřičně oceněná. Čert ale vem financování neziskových organizací a občanských sdružení. Myslím si, že stejná věc jako mě v Jihlavě trápí více lidí i z jiných měst. Jsou to prodejci malých magnetek, nebo plyšových hraček, či tužtiček v hodnotě kolem 40,- Kč. Je to směšná částka, ale pokud chodíte po městě denodenně a každý den potkáváte různě obměňující se lidičky prodávat tyto předměty, tak už třetí den se je snažíte obejít. Mile se na ně usmát a říct trapně, ne děkuji. Už jsem přispěl. Nevyhnete se pohrdavému pohledu prodávajících a můžete mu stokrát vysvětlovat, že už jste fakt přispěl.

Nechci mít ledničku polepenou magnetky za 40,- Kč i když třeba s dobrým pocitem. Dobrým? Na stránkách Jiskra o.s., ke kterým prodejci patří jsem se dočetl, že dělají nábor nových a nových prodejců a že mají vymakaný provizní systém. Slibují 100,- Kč na hodinu i víc. Vyníkající brigáda pro studenty. No super. Proč ne, když to jde na dobrou věc, ale opravdu dobrou? Na kartě „Pomohli jsme“ je sice krásně popsaný příběh o tom, jak se starají o výcvik jednoho slepeckého psa, ale jinak nic. Nic? No jinak nic. Pokud toho udělali více, proč se nepochlubí. A proč, pokud je cena 40,- Kč stačí tedy když dáte alespoň 20,-?

Každopádně, abych se vrátil na začátek, tak já proti charitě nic nemám, rád si koupím kytičku proti rakovině, nebo pohlednici, kterou kreslily postižené děti, dokonce jsem něco myslím poslal i na tsunami, nebo tak něco. Neříkám, že jsem štědrý dárce, ale daruji. Každopádně denodenní obtěžování na městě, na benzínce a bůhví kde ještě jsou, to mě fakt neba. Co vy? Přemíra i toho dobrého škodí.  Zdarec.

,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

8 Odpovědí k “Přemíra charity škodí”

  1. Martin Píše:

    Už i charita se stala výnosným byznysem :) Mimochodem znám jednoho kluka ze SVK, má ochrnutou jednu nohu a potřeboval by auto s automatem …….. :DDDD

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. Sborez Píše:

    Jo, co kdyby jsme udělali charitativní koncert, já bych zahrál Rotrovou, Dano by se poblil a ty………….no to by se vidělo :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. Martin Píše:

    Zítra to natrénujeme. Beru si berle, Ty kytárku, Dan kýbl a mop

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Honza Odpověď:

    Hlavně asy sis u toho Martine nějak neublížil a nepotřeboval jsi náplast nebo tak něco…:))

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    :-)))))))

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Martin Odpověď:

    Někdo tady srší vtipem 😮

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  4. Ajvngou Píše:

    A já vezmu plechovky od třešní a zabubnuju na ně.Budem lepší než Kelly Family.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  5. Krabath Píše:

    Ahoj, na tohle si musíte dávat pozor. Spousta lidí se pouze snaží takto vydělat, ale nemají s charitama nic společnýho. Já na charitě pracuju jako řidič (vozím seniory) a vím, že ti lidé, kteří takto něco prodávají musí být označeni a musí mít i od charity toho města papír, že to dělají opravdu pro charitu a myslím, že by to mělo být i orazítkované. takže opravdu pozor, aby to bylo vážně pro charitu. Charity mají těchto programů několik, například pomerančový den a jiné. Podívejte se na tyto stránky a něco se třeba dovíte. http://www.charitakv.cz

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.