Změna fontů ve WordPressu – Plugin Google Fonts

9.4.2011

Wordpress

Pokud se vám nelíbí font ve kterém se zobrazuje váš web, myslím tím nadpisy, popisky i obsah a zdá se pro vás složitý jakýkoliv plugin pracující s generováním fontů Coufón, pak je pro vás tento plugin jako dělaný. Jedná se o jednoduchou úpravu, která vám dovolí bez zásahu do css změnit fonty na vašem webu.

A světe div se, i když se jedná o plugin v AJ, pak některé fonty podporují i českou diakritiku. Nebudu chodit dlouho kolem horké kaše. Nainstalovat plugin do WP už umí každej chudikluk (dále už jen CHK).

Jedná se o plugin s názvem WP Google Fonts. Po instalaci je možné vybrat, kde všude by se daný font měl změnit a pro různá pole lze volit různý font. A to tak dokonale, že třeba pro H1 je možné zvolit Cantarell, pro H2 Droid atd.

Vyzkoušejte, uvidíte. Pro šablonu Weaver, o které jsem psal nedávno je to šikovné rozšíření o další fonty, kdy ve Weaveru jsou pouze strohé a jednoduché styly.

Třeba se vám to bude hodit.

,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

2 Odpovědí k “Změna fontů ve WordPressu – Plugin Google Fonts”

  1. Pavel Bílek Píše:

    Čeština nejen do tohoto pluginu, ke stažení zdarma na http://chcistranky.eu/zdarma/

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. Saja Píše:

    Parádní plugin… Jako amatér jsem byl vždycky schopen zkazit celou šablonu jen změnou písma :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.