Akismet je nanic, používám AVH First Defense Against Spam

6.5.2010

Web, Wordpress

Zdarec, je to tak dva dny tamu na zad, kdy se mi u článku Zpráva ČTK začaly množit komenty s nabídkou různých medikamentů na prostatu a prodloužení penisu. Jsem si vědom celosvětového průměru (do tohoto průměru nejsou započítáváni muži z Afriky), takže jsem tyto nabídky ignoroval a začal jsem přemýšlet jak mám docílit toho, abych nemusel každý den mazat 500 spamových komentářů. První co se nabízelo a co je součástí Word Pressu když ho nainstalujete je Akismet. S velko slávou jsem si free nechal vygenerovat tzv. API key a zadal ho do pluginu. Vše co je rychle hotové stojí za prd, takže se komentáře přidávaly pořád. Vyzkoušel jsem řadu pluginů, které jsem našel prostřednictvím záložky ve WordPressu „Instalovat pluginy“ a zadáním hesla Spam. Asi tři jsem instaloval a znovu odinstaloval. Až jsem narazil na AVH First Defense Against Spam. Pod tímto názvem se nachází plugin, který mi konečně pomohl.

Po nainstalování jsem zjistil, že ačkoliv jsem neklikl na žádné nastavení, nic jsem neupravoval a nic nikam nevpisoval  spamy přestaly chodit. K dnešnímu dni jich mám zaznačeno cca 960. To je teda mazec. Asi si můj web vybral nějaký robot. Zřejmě podle návštěvnosti stránky :-) Jak AVH funguje?

Každého návštěvníka, který vstoupí na moje stránky a snaží se zanechat komentář zkontroluje na webu http://www.stopforumspam.com a pokud zadáte i zmíněný API key, tak i na webu http://www.projecthoneypot.org. Tady jsou uvedeni víceméně všichni spammeři a postupně jsou tam dodáváni noví. Nevím jak, ale funguje to. V nastavení je možné dodávat do blacklistu další IP adresy. Můžete být informováni o vložení spamu mailem se všemi podrobnostmi. Program AVH spolupracuje s Akismetem, takže je můžete mít aktivovány obé. Dále je pak v pohodě s WP-Spamfree.

Myslím si že se jedná o solidní a užitečný plugin pro Váš WordPress. Snad Vám to pomůže, mě určitě jo. Zdarec

, ,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

3 Odpovědí k “Akismet je nanic, používám AVH First Defense Against Spam”

  1. Ajvngou Píše:

    Zajímavý, Akismet mám na všech webech (kromě ic.cz – kde to kvůli nastavení free hostu nefunguje) a bez problémů.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. admin Píše:

    Já to fakt zkoušel, ale spamy se objevovaly dál. Akismet nefungoval, aspoň ne sám, ale tohle je zdá se tutovka. Tebe sem pustil a hlasí mi dalších 1017 spamů. Snad bude pracovat dál.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. ee Píše:

    ne.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.