Fotografka MF DNES Nguyen Phuong Thao

19.4.2010

Focení, Zajímavosti

Zdarec, dneska jsem zaslechl úryvek z rozhovoru s fotografkou Vietnamského původu Nguyen Phuong Thao. Protože trochu fotím, fakt jen trochu, tak mě zajímalo jak to dělá ona. Moc zajímavé už jen proto, že fotí celebrity s obrovským nápadem. Na neobvyklých místech, skvělým způsobem a mnohdy s ovlivněním předešlých situací. Viz fotka s Mackem, která byla focena hned potom co dal facku Rathovi :-) Tahle holka je fakt sakra dobrá. Není to žádná „fotografka“ bez vzdělání. Tolik se jich s nástupem digitální fotografie objevilo a od uvolnění živností se jich spousta živí rádoby dobrými fotkami. Do nedávna byla živnost fotografa vázaná a každý kdo to chtěl dělat, tak musel mít patřičné vzdělání. Dnes může „profesionálně“ fotit svatby každý kdo chce a stačí mít foto vybavení cca kolem 35000,- Kč nové a kolem 20000,- Kč bazarové. Každopádně to kolikrát nestojí za nic. Provedení je hrozné a cena zbytečně vysoká za amatérskou práci. Proto je pro mě zážitkem se dívat na její fotky, které dokáží vyprávět příběhy. Moc hezký. Doporučuji se podívat na její fotečky. Nenašel jsem její web, snad se podaří, ale po zadání jejího jména na Google v sekzi obrázky se zobrazí nespočet jejích zajímavých fotek.

Určitě je to hodně o vybavení, o částce kterou do toho jste ochotní vložit a v tomto případě a tady se nebavíme o deseti tisících, ale o stovkách. A musí to hodně bavit. Ale hrozně je to o správném momentu, kdy zmáčknout spoušť. Je nespočet špatných fotografů, ale Thao se mezi ně určitě neřadí.

Nguyen Phuong Thao ve čtyřech bodech
* Narodila se 10. října 1972 v Hanoji ve Vietnamu.
* Její otec je novinář a matka ekonomka. Žijí v Hanoji, kde má Thao ještě dvě mladší sestry.
* V roce 1990 přijela na zahraniční stipendium do Československa, rok nato byla přijata na Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze.
* Pro MF DNES fotí od roku 1997, dnes se věnuje hlavně fotografování portrétů pro Magazín DNES.

Na závěr pár jejích fotek.

Hezký ne? Tak Zdarec.

,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

2 Odpovědí k “Fotografka MF DNES Nguyen Phuong Thao”

  1. Zuzana Píše:

    Dobrý den,
    Jsem moc rada,ze Vás těší fotky Thao.Na webu se jaksi pracuje..,ale nějak nám to trva.Kazdopadne,Thao pošlu tenhle link,potěší ji.

    Díky za chválu
    Zdravi Zuzana Vranova
    Produkční fotografky Thao
    Zuzana.vranova@reflex.cz

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. Sborez Píše:

    Děkuji za komentář, znovu jsem si přečetl svůj příspěvek a doufám, že jestli to bude Thao číst, tak snad neumí dokonale česky :-) Protože je to napsané strašně. Byly to začátky psaní, dnes už je to snad lepší, ale nepřepisuji starší, takže to zůstane tak jak to je. Pozdravujte Thao a že ji přeji dobré světlo…

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.