Lekce na kytaru z YouTube

15.4.2010

Hudba, Kytara

Zdarec, tak jak jsem slíbil přidávám první vychytaný video s lekcí hraní na kytaru pro úplný začátečníky. Začínám rytmem, který hned po zvládnutí akordů, bude to co by jste se měli naučit, páč se tím dá zahrát spousta věcí počínaje trempárnama k ohni pře blues až po rockové balady. Než se naučíte pořádně akordy, tak s tímhle rytmem uděláte spoustu parády, protože je jednoduchý a fakt se s ním dá zahrát spousta pěknejch písniček. Nepřekládal jsem do češtiny, protože konkrétně z webu nextlevelquitar.com jsou videa přehledná a dá se tomu rozumnět bez znalosti angličtiny.

Opakuje se tam stejný rytmus v malé obměně. A akord se zvýrazňuje malou změnou. Klidně si to zastavte a podle prstokladu, který je napsaný na obrazovce si akord vyzkoušejte. Je to geniálně jednoduché. Naučíte se kromě klasických základních akordů i jejich mutace, které se dají přidávat, když se hraje stále stejný akord dlouho. Viz třeba Kometa a Ami. Kometu rozeberu v některém dalším příspěvku včetně tabulatury. Tak snad se Vám tahle ochutnávka bude líbit. Zdarec

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

Odebírej novinky

Pokud chceš vědět o novinkách, tak se přihlas k odběru.

Jedna odpověď k “Lekce na kytaru z YouTube”

  1. ales hrubl Píše:

    Youtube.com/nanastroj

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.